Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022

Η Φινλανδία απορρίπτει αίτημα της Τουρκίας για έκδοση Κούρδων


Σεπτέμβριος 10, 2022. Ελλάδα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Φινλανδίας δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα εξετάσει έξι αιτήματα έκδοσης της Τουρκίας αφού προηγουμένως αυτά τα είχε απορρίψει.

Αυτό αναφέρει η  ουκρανική «eurointegration» με αναφορά στον Yle .

Το Φινλανδικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται βάσει του νόμου περί έκδοσης δεν υπόκεινται σε έφεση.

Την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι η Τουρκία απαίτησε από τη Φινλανδία να επανεξετάσει τις προηγούμενες αρνητικές αποφάσεις της σχετικά με αιτήματα έκδοσης έξι ατόμων, κουρδικής καταγωγής, τα οποία η Τουρκία θεωρεί τρομοκράτες.

Επίσης, η Άγκυρα απέστειλε ένα νέο αίτημα στις φινλανδικές αρχές για έκδοση ενός ατόμου που θεωρεί, επίσης, τρομοκράτη.

Η Τουρκία υπέβαλε 11 αιτήματα έκδοσης στη Φινλανδία μεταξύ 2019 και 2022. Ένα αίτημα αποσύρθηκε αργότερα.

Η Τουρκία έθεσε θέματα έκδοσης Κούρδων που τους χαρακτηρίζει ως τρομοκράτες, μετά την αίτηση της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

 Η Άγκυρα έχει αρνητική άποψη για την ένταξη αυτών των χωρών στη στρατιωτική συμμαχία, καθώς πιστεύει ότι φιλοξενούν άτομα που η Τουρκία θεωρεί τρομοκράτες.

Ωστόσο, Ο επικεφαλής του φινλανδικού υπουργείου Εξωτερικών πιστεύει ότι η Άγκυρα θα υποστηρίξει τελικά την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr