Το ΝΑΤΟ αυξάνει τον αριθμό των στρατιωτών στο Κοσσυφοπέδιο


Σεπτέμβριος 10, 2022. Ελλάδα.

Ο αριθμός των στρατιωτών στη Δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) θα αυξηθεί προσωρινά λόγω της άσκησης που θα διεξαχθεί στο τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τη δήλωση του NATO-KFOR, θα υπάρξει αύξηση του αριθμού των στρατιωτών της KFOR στο πεδίο λόγω της άσκησης που θα πραγματοποιηθεί για τις εφεδρικές μονάδες στις 27 Σεπτεμβρίου-2 Νοεμβρίου.

Πριν από την άσκηση, η στρατιωτική μονάδα που θα φτάσει από την Αγγλία στις 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει δραστηριότητες εναρμόνισης με το προσωπικό της KFOR.

Θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση για να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας της KFOR κατά τη διάρκεια της άσκησης. Στο τέλος της άσκησης, η βρετανική μονάδα θα εγκαταλείψει το Κόσοβο και θα επιστρέψει στη χώρα της.

 Υπενθυμίζεται ότι Η KFOR ιδρύθηκε το 1999, μετά τον πόλεμο της Σερβίας, με ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στο Κοσσυφοπέδιο.

Η KFOR, τέλος, δήλωσε ότι είναι έτοιμη να παρέμβει σε περίπτωση αποσταθεροποίησης στο Κοσσυφοπέδιο μετά την ένταση μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας για την ταυτότητα και τις πινακίδες κυκλοφορίας στα τέλη Ιουλίου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr