Ο Ζελένσκι υπενθύμισε στη Γερμανία το «ναζιστικό παρελθόν της»


Σεπτέμβριος 18, 2022. Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας συνέδεσε την άρνηση της Γερμανίας να προμηθεύσει όπλα στη χώρα του με το ναζιστικό παρελθόν της, αναφέρει η Ria Novosti.

Όπως σημειώνεται ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι εξέλαβε την απροθυμία της Γερμανίας να προμηθεύσει όπλα στο Κίεβο σε σχέση με το παρελθόν της.

«Στη Γερμανία, υπάρχουν ορισμένα ψυχολογικά εμπόδια στην προμήθεια όπλων στην Ουκρανία που συνδέονται με το ναζιστικό παρελθόν της», δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι μια τέτοια στρατιωτική βοήθεια είναι ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία.

Το καθεστώς του Κιέβου αναμένει να παραλάβει γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2, αλλά το Βερολίνο δεν βιάζεται να τα παραδώσει. 

Την ίδια στιγμή, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία , αλλά δεν θα λάβει κανένα βήμα χωρίς τη συγκατάθεση των συμμάχων του ΝΑΤΟ.

 Όπως έγραψε το Bloomberg , οι δυτικές χώρες έχουν καταλήξει σε μια άρρητη συμφωνία να μην προμηθεύουν τανκς στο Κίεβο, επομένως η Γερμανία δεν θέλει να είναι πρώτη εδώ και να προκαλέσει κατηγορίες για κλιμάκωση. 

Επιπλέον, ο στόλος των κύριων οχημάτων μάχης της Bundeswehr δεν είναι τόσο μεγάλος που θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά να μεταφέρει μέρος τους στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ως αποτέλεσμα, το τελευταίο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας που ανακοινώθηκε από το γερμανικό υπουργείο Άμυνας αυτή την εβδομάδα περιορίστηκε σε δύο συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης MARS II και 50 τεθωρακισμένα οχήματα Dingo.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr