Αλβανία-Ελλάδα, συνεργασία για την πρόληψη κυβερνοεπιθέσεων


Σεπτέμβριος 7, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.

Ο Διευθυντής της Κρατικής Αστυνομίας, Τόνιν Βοτσάι, δέχθηκε σήμερα την αντιπροσωπεία της Μονάδας Πληροφοριών Επιβατών Ελλάδος (ΜΠΠΕ) σε συνάντηση, με την οποία συνομίλησε με πρακτικές ανταλλαγής καλύτερη αποθήκευση και αποτελεσματική χρήση της βάσης δεδομένων με θέματα διαφόρων ποινικών αδικημάτων.

Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνεργασίας μεταξύ της Αλβανικής Αστυνομίας και των Ελλήνων ομολόγων της, με στόχο την πρόληψη, τον εντοπισμό και την επίθεση στις νέες διαστάσεις του κυβερνοχώρου που αναλαμβάνουν σήμερα τα εγκληματικά φαινόμενα σε όλο τον κόσμο.

Κατά την ομιλία του, ο Βοτσάι τόνισε την πλήρη ετοιμότητα της Κρατικής Αστυνομίας για περαιτέρω συνεργασία με τους Έλληνες ομολόγους και όχι μόνο, όσον αφορά την αποτελεσματική αποθήκευση και χρήση των εγκληματικών δεδομένων επιβατών.

Ο Βοτσάι είπε ότι η εξάπλωση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο σε πολλές χώρες καθιστά την καταπολέμησή του κοινή ευθύνη και συνεργασία πολύ απαραίτητη.

Οι Έλληνες ομόλογοι εκτίμησαν επίσης τη συνεργασία και τον επαγγελματισμό, πλέον παγιωμένο, της νέας Μονάδας Πληροφοριών Επιβατών της Αλβανίας, τόνισαν, επίσης, ότι η εντατική ανταλλαγή πληροφοριών, σε πραγματικό χρόνο, με την αλβανική αστυνομία υπήρξε το βασικό στοιχείο που έχει υπηρετήσει στην καταπολέμηση μιας σειράς διασυνοριακών εγκληματικών φαινομένων, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr