Αλβανία: Ο Ράμα ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού


Σεπτέμβριος 8, 2022. Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα κατά την παρουσίαση του πακέτου κατά της κρίσης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Μια ακόμη αύξηση δίνουμε εντός του τρέχοντος έτους στον κατώτατο μισθό από τις 32 πηγαίνει στις 34.000 λέκε (σημ. 290 Ευρώ). Δεν πρέπει να υπάρξει χαμηλότερος μισθός στη Δημοκρατία της Αλβανίας», είπε ο πρωθυπουργός Ράμα.

Πρόσθεσε ότι «με αυτές τις παρεμβάσεις εκτιμούμε ότι ξεπερνάμε σε οικονομικό επίπεδο τα πακέτα της φύσης «πακέτο για 2 ή 3 μήνες» και μετά δεν υπάρχει άλλο και δημιουργούμε μια σημαντική εκτεταμένη βάση αντίστασης όλων αυτών των κατηγοριών σε σχέση στην κατάσταση του πληθωρισμού».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «με το μολύβι στο χέρι εγγυόμαστε ότι δεν θα πέσει δραματικά η αγοραστική δύναμη, αλλά αντιθέτως θα συνεχιστεί μια κίνηση στην οικονομία όπως την έχουμε δει μέχρι σήμερα», σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr