Αλβανία: «Παρά τις εκκλήσεις του για κίνδυνο της ζωής του, «Παρέδωσαν αντικαθεστωτικό δημοσιογράφο στην Τουρκία»


Σεπτέμβριος 18, 2022. Ελλάδα.

Τίρανα.

Ο Αχμέτ Εμρέ Ολούρ, Τούρκος δημοσιογράφος, παραδόθηκε στις τουρκικές αρχές σήμερα το πρωί. 

Η αλβανική εφημερίδα “Shqiptare επικαλείται πηγές που αναφέρουν ότι οι αλβανικές αρχές αρνήθηκαν πολιτικό άσυλο στον Τούρκο πολίτη, αποφασίζοντας να τον απελάσουν στην Τουρκία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, εκδόθηκε τα ξημερώματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος δημοσιογράφος κρατούνταν στο αερολιμένα των Τιράνων Ρίνα και ζητούσε πολιτικό άσυλο στην Αλβανία, αφού δήλωσε ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο στη χώρα

 του. 


Πρόκειται για τον Αχμέτ Εμρέ Ολούρ (Ahmet Emre Olur), για τον οποίο ο Αλβανός δικηγόρος του Άρμπεν Λανγκόζι  λέει ότι ήταν δημοσιογράφος στην Τουρκία.

Όταν εισήλθε στην Αλβανία, ο Αχμέτ Εμρέ Ολούρ κρατήθηκε στο  αεροδρόμιο Ρίνας, όπου αποφασίστηκε η απέλασή του από την Αλβανία στην Τουρκία. 

Ωστόσο, ο δικηγόρος του, Άρμπεν Λανγκόζι , είχε ζητήσει να λάβει ο άσυλο στην Αλβανία, με τον ισχυρισμό ότι αν επιστρέψει στην Τουρκία, η ζωή του βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο.

Παρά το γεγονός ότι ο δικηγόρος του είπε ότι ήταν δημοσιογράφος, ο 26χρονος περιγράφεται στα ξένα ΜΜΕ ως «σύμβουλος τύπου» του επικεφαλής του οργανωμένου εγκλήματος, Σεντάτ Πεκέρ.

 Ο  Ολούρ είχε ένα κανάλι στο YouTube όπου πέρυσι δημοσίευσε στοιχεία που αποδεικνύουν τη σχέση μεταξύ της πολιτικής και της μαφίας. 

Με τη φυγή του Σεντάτ Πεκέρ στο εξωτερικό, ο Ολούρ ήρθε ξανά στο προσκήνιο, αφού διαπιστώθηκε ότι κάποιες από τις απαντήσεις στα κοινωνικά δίκτυα στο όνομα του οργανωμένου αρχηγού προήλθαν από τον ίδιο.

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr