Μπαχτσελί: Ο Ερντογάν αρχηγός! Αλλά διάβασε λάθος ποίημα σοσιαλιστή ποιητή!


Σεπτέμβριος 4, 2022. Ελλάδα.

Ο ηγέτης του Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος – MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί πραγματοποίησε την πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση στο Σίβας. 

Απευθυνόμενος στο κοινό, ο Μπαχτσελί είπε:

 «Στόχος μας είναι να επανεκλέξουμε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως Πρόεδρο με μεγάλη διαφορά. Αυτή είναι η προσπάθειά μας». 

Από την άλλη, ο Μπαχτσελί διάβασε το ποίημα του σοσιαλιστή ποιητή Adnan Yücel, λέγοντας τον «Pir Sultan Abdal», που είναι αντίθετο με τις ιδέες του κόμματος του.

«Όπως το πρώτο βήμα στο δρόμο προς τη Δημοκρατία έγινε σε αυτή την επαρχία στις 4 Σεπτεμβρίου 1919, έτσι και εμείς κάνουμε ένα παρόμοιο βήμα, αυτή τη φορά περπατώντας προς τα εκατό χρόνια της Δημοκρατίας. 

Καθώς περπατάμε, τρομάζουμε τους δειλούς, καθώς περπατάμε, κάνουμε τους προδότες να τρέμουν. 

Πίσω μας είναι η αιώνια συσσώρευση της Δημοκρατίας, δίπλα μας είναι η θέληση του λαού, ο ηρωισμός των μαρτύρων μας μπροστά μας, η απαράμιλλη προστασία του Παντοδύναμου Αλλάχ από πάνω μας, η απαράμιλλη σοφία της αδελφοσύνης στις καρδιές μας, η Τουρκία είναι η δική μας νύχτα, η Τουρκία είναι η μέρα μας και η διαβεβαίωσή μας είναι το μεγάλο τουρκικό έθνος. Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε στην εκατονταετηρίδα της Δημοκρατίας μας με το πνεύμα του Συνεδρίου του Σίβα, που συγκεντρώθηκε ακριβώς πριν από 103 χρόνια σήμερα και χάραξε τον οδικό χάρτη του Εθνικού Αγώνα.

* Ο Αλλάχ, που δίνει κόπο, θα δώσει και τη θεραπεία. Αλλά τα προβλήματά μας, τα θέματα που μας απασχολούν, είναι διαφορετικά. Το μέλημά μας είναι το μέλλον της Τουρκίας. Μέλημά μας είναι η εθνική μας επιβίωση και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Μέλημά μας είναι η υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας του κράτους και του έθνους. Προσέξτε, τα λείψανα εκείνων που σάβαναν το τουρκικό έθνος πριν από 103 χρόνια είναι και πάλι εδώ με διαφορετικές μεταμφιέσεις και μάσκες. Οι Εντολές για άλλη μια φορά ανέλαβαν δράση.

 

Ο Ερντογάν θα επανεκλεγεί πρόεδρος!

 


*Η Λαϊκή Συμμαχία είναι η καρδιά του αγρότη στο χωράφι του, ο εργάτης στον αργαλειό του, ο υπάλληλος στο γραφείο του, ο καταστηματάρχης στο μαγαζί του, ο συνταξιούχος που έχει δουλέψει χρόνια για την πατρίδα του, οι ξένοι, οι καταπιεσμένες καρδιές, οι χήρες και ορφανά. Δεν έχουμε λόγια, υπάρχει δράση. Δεν έχουμε ψέματα, υπάρχει αλήθεια. Το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος εργάζεται σκληρά για να επιτύχει αυτούς τους υψηλούς στόχους. Η Λαϊκή Συμμαχία είναι η καμπάνια της Κόκκινης Μηλιάς. Η Λαϊκή Συμμαχία είναι ο κληρονόμος της θέλησης είτε της ανεξαρτησίας είτε του θανάτου.

*Ο υποψήφιος της Λαϊκής Συμμαχίας είναι ξεκάθαρος, η απόφασή του είναι ξεκάθαρη. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρώτος Πρόεδρος και ιδρυτικός ηγέτης του Προεδρικού Κυβερνητικού Συστήματος, θα επανεκλεγεί Πρόεδρος με τη διακριτική ευχέρεια και την προτίμηση του τουρκικού έθνους. Η επιθυμία μας, η αναζήτησή μας και ο αγώνας μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Με την παρουσία ενός Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος, που θα σας εκπροσωπήσει στη Βουλή του Γκάζι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, θα γιατρέψει τις πληγές, θα κρατήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει και θα φτάσει στον υψηλότερο αριθμό βουλευτών, η Τουρκία θα ενισχύσει την εξουσία της.


Η Συμμαχία Ερντογάν – Μπαχτσελί  ενάντια στους ανήθικους λαούς που βάζουν όπλα στο Αιγαίο


*Η Λαϊκή Συμμαχία είναι ο αγώνας που συντρίβει την τρομοκρατία πέρα ​​από τα σύνορα. Η Λαϊκή Συμμαχία είναι τιμή που δείχνει εθνική στάση απέναντι στους ανήθικους λαούς που βάζουν τα όπλα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Η Λαϊκή Συμμαχία είναι μια πίστη που φροντίζει την Τουρκία και δεν έχει όρια στην υπηρεσία του τουρκικού έθνους. Η Λαϊκή Συμμαχία είναι η πατρίδα, η πανοπλία του ιερού, η κλειδαριά του πεπρωμένου. Δεν υπάρχει χώρα να μας ταπεινώσουν.

* Δεν ανεχόμαστε αυτούς που βρίζουν τα πιστεύω μας. Δεν έχουμε καμία ανοχή σε όσους επιδίδονται σε εθνοτικούς και σεχταριστικούς αποσχιστές. Δεν θα κάνουμε ποτέ καμία παραχώρηση σε συμμορίες, εγκληματικές οργανώσεις, κόμματα της αντιπολίτευσης υπό τον έλεγχο του ιμπεριαλισμού, ξεπουλημένους διανοούμενους, σάπιους τραγουδιστές, σάπιους καλλιτέχνες, νοικιασμένα στυλό και άτιμους ανθρώπους που χρωστάνε μια μπουκιά σε αυτή τη χώρα και τους προδίδουν. Η έκκλησή μας απευθύνεται σε όλους όσους λένε πρώτα τη χώρα και το έθνος μου.

 

Τεταμένα τα Βαλκάνια, η Αφρική, η Τουρκία μνημείο σταθερότητας


*Τα Βαλκάνια είναι τεταμένα, η Αφρική σε μπελάδες, η Ασία σε πόλεμο. Η Τουρκία υψώνεται σαν μνημείο σταθερότητας στον κόσμο. Οι διασυνοριακές και ενδοσυνοριακές περιοχές εκκαθαρίζονται από την τρομοκρατική οργάνωση. Η κατάρα του τρόμου θα τελειώσει με το πνεύμα της εθνικής ενότητας και αλληλεγγύης. Το μέλλον της Τουρκίας είναι λαμπρό. Αποκλείεται η μαριονέτα αριστερά και η συμμαχία των αυτονομιστών που ιδρύθηκε στην πίσω αυλή του τραπεζιού των έξι, που ονομάζεται η λεγόμενη «Συμμαχία Εργασίας και Ελευθερίας», να ρίξει σκιά στον διαφωτισμό μας. Πιστεύω ότι δεν θα επιτρέψετε εξαρχής τέτοιο εξευτελισμό.


«Λάθος κατάληξη στην ομιλία του Μπαχτσελί»

 

Ο πρόεδρος του MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σημειώνει η Sozcu,, στη συγκέντρωση του με θέμα «Προς το 2023», που διοργανώθηκε στο Σίβας, είπε το ποίημα "Μέχρι να γίνει η γη το πρόσωπο της αγάπης" του ποιητή Adnan Yücel, ο οποίος είναι γνωστός για τις σοσιαλιστικές του απόψεις, με το το ποίημα του Πιρ Σουλτάν Αμπντάλ. Όπου υπάρχουν στίχοι, «Θα καταρρεύσουν τα ανάκτορα και τα σουλτανάτα / θα διψάσει το αίμα μια μέρα / θα τελειώσει ο διωγμός».


sozcu.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr