Λιβύη: Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ζητά την υποστήριξη του Κατάρ


Ο Ακίλα Σάλεχ (α) με τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ

Σεπτέμβριος 12, 2022. Ελλλάδα.

Τρίπολη, Λιβύη

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιουσούφ αλ Ακούρι, επιβεβαίωσε ότι η τρέχουσα επίσκεψη του Προέδρου του Κοινοβουλίου  Ακίλα Σάλεχ στη Ντόχα εντάσσεται στο πλαίσιο της διπλωματικής δραστηριότητας του Κοινοβουλίου για τη διασφάλιση ισορροπημένων θέσεων από όλους και την εξασφάλιση της υποστήριξης της διεθνούς κοινότητας για Σταθερότητα της Λιβύης.

Σύμφωνα με δήλωσή του,  στο «Sputnik», ο αλ Ακούρι, είπε ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων εντάσσεται στο πλαίσιο της ενεργού διπλωματίας της Βουλής των Αντιπροσώπων με διεθνείς εταίρους και χώρες που σχετίζονται με τον φάκελο της Λιβύης, συμπεριλαμβανομένου του κράτους Κατάρ.

Κατέστησε επίσης σαφές ότι αυτή η επίσκεψη ανοίγει τον δρόμο για τη συζήτηση κοινών θεμάτων με το κράτος του Κατάρ στον τομέα της οικονομικής, επιστημονικής και άλλης συνεργασίας, εκτός από τη διασφάλιση των προσδοκιών του λιβυκού λαού για διεξαγωγή προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών στο την πρώτη ευκαιρία και την έξοδο όλων των ξένων δυνάμεων από το λιβυκό έδαφος, σύμφωνα με το πρακτορείο.

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Ακίλα Σάλεχ, επισκέπτεται την πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, δύο ημέρες μετά από παρόμοια επίσκεψη του πρωθυπουργού της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Τρίπολης,  Αμπντέλ Χαμίντ αλ Νταμπάιμπα, στη Ντόχα, ο οποίος ζήτησε την υποστήριξη της προς την κυβέρνησή του.

Sputnik, Libya al Ahrar.tv,

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr