Βουλγαρία: Εν μέσω προστριβών προχωρά η διασύνδεση φυσικού αερίου με την Ελλάδα…


Σεπτέμβριος 12, 2022. Ελλάδα.

Ο αγωγός φυσικού αερίου με την Ελλάδα αναμένεται να λάβει το στάδιο ACT 15 αυτή την εβδομάδα και την επόμενη  το ACT 16.

Αυτό ανακοίνωσε ο επίσημος περιφερειακός υπουργός Ιβάν Σίσκοφ, ο οποίος βρίσκεται στη Στάρα Ζάγκορα για να επιθεωρήσει τη διασύνδεση με την Ελλάδα.

«Αυτή την εβδομάδα αναμένουμε να ολοκληρώσουμε το μέρος του έργου για να φτάσουμε όχι μόνο στο ACT 15, αλλά και στο ACT 16. Περιμένω σήμερα να δω την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου κατασκευής του χώρου, που θα επιτρέψει να τεθεί σε λειτουργία », είπε ο Σίσκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κράτος και οι δήμοι αξιοποιήθηκαν και συνέδραμαν  ώστε να είναι έτοιμη η σύνδεση του φυσικού αερίου.

Σκοπός του σημερινού ελέγχου είναι να διαπιστωθεί αν όλα είναι ολοκληρωμένα, καθώς η τελευταία προθεσμία που έδωσε ο κατασκευαστής ήταν για σήμερα. Θα πρέπει επίσης να γίνει δοκιμή 72 ωρών του αγωγού φυσικού αερίου, όπως διευκρίνισε.

Κάθε μέρα είναι δυναμική, κάθε μέρα ο εργολάβος χτίζει, είπε ο υπουργός Σίσκοφ. 

Ο υπουργός διαβεβαιώνεται από τους εργολάβους ότι τηρούνται οι προθεσμίες και δεν αρνήθηκε ότι είχαν οξεία λογομαχία με αυτούς,  αλλά αυτή, κατά τα λεγόμενά του, έγινε γιατί είχαν κοινό στόχο.

bgnes.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr