Άνγκελα Μέρκελ: Ο Πούτιν δεν μπλοφάρει και οι απειλές του πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη

 

 

 


Στα εγκαίνια του «Ιδρύματος Καγκελάριος Χέλμουτ Κολ», η πρώην καγκελάριος Μέρκελ είπε ότι το να παίρνεις σοβαρά τις λέξεις αντί να τις απορρίπτεις ως «μπλόφες» είναι «απόδειξη πολιτικής σοφίας» (deutschlandfunk.de)


Σεπτέμβριος 28, 2022. Ελλάδα.


Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ,  η οποία έχει αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή, παρακολουθεί, ωστόσο, στενά τις εξελίξεις που σχετίζονται με τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του και του λαού του, ακόμη και με τη χρήση πυρηνικής δύναμης.

Μιλώντας στην τελετή έναρξης του Ιδρύματος του πρώην Ομοσπονδιακού Καγκελαρίου Χέλμουτ Κολ, η Μέρκελ είπε:

«Τα λόγια του πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, να μην θεωρηθούν εξαρχής μπλόφα, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ένδειξη αδυναμίας ή κατευνασμού,  αλλά, το να τις αντιλαμβάνεται με σοβαρότητα είναι δείγμα πολιτικής σοφίας».

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass, η Μέρκελ έδειξε ότι η πολιτική σοφία θα μπορούσε να βοηθήσει στο να διατηρηθεί περιθώριο για ελιγμούς.

«Έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα εάν πιεστούν τα σύνορα», είπε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, προσθέτοντας: «Αυτό σίγουρα δεν είναι φάρσα».

Ο Ζοζέπ Μπορέλ, ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας, δήλωσε στο BBC: «Ο ρωσικός στρατός είναι περικυκλωμένος και θα ήταν πολύ κακό αν ο Πούτιν απαντούσε απειλώντας να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr