Η πρωθυπουργός της Σερβίας στο Κόσοβο αναγκάστηκε να καλύψει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός της


Σεπτέμβριος 5, 2022. Ελλάδα.

Το Κόσοβο ήταν αυστηρό ακόμη και με την πρωθυπουργό της Σερβίας για την απάλειψη στοιχείων από την πινακίδα του οχήματός της.

Της φέρθηκαν όπως σε όλους τους Σέρβους πολίτες, αναγκάζοντάς την να σβήσει τα γράμματα του σερβικού κράτους.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Κοσσυφοπέδιο μετά τη θέση αυτή και στο όχημα στο οποίο βρισκόταν έπρεπε να αφαιρεθούν στη σερβική πινακίδα κυκλοφορίας τα σερβικά στοιχεία. 

Όπως όλοι οι πολίτες της Σερβίας που εισέρχονται στο Κόσοβο με αυτοκίνητο, το όχημα στο οποίο βρισκόταν η Μπρνάμπιτς, καθώς και οι συνοδοί της, είχαν  τοποθετήσει αυτοκόλλητα στις πινακίδες κυκλοφορίας τους.

 Κατά την άφιξή της στη Μιτρόβιτσα, συνοδευόταν από μεγάλο αριθμό υπηρεσιακών οχημάτων εκ περιτροπής. Τα αυτοκόλλητα δεν υπήρχαν μόνο στα αυτοκίνητα με πινακίδες RKS (Δημοκρατία Κοσόβου), αναφέρει το Nova.rs.

Το καθεστώς των αυτοκόλλητων εξακολουθεί να ισχύει καθώς οι διαπραγματευτές δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία για μόνιμη λύση για τις πινακίδες οχημάτων από τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο.

 Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί καλύπτουν τα εθνικά εμβλήματα και στις δύο πλευρές του αυτοκινήτου τους. 

Η κρίση των πινακίδων, θυμίζουμε, προκάλεσε οδοφράγματα και επεισόδια στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου. 

Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου έλαβε επίσης απόφαση για την επανεγγραφή όλων των οχημάτων ως «RKS». 

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με πινακίδες κυκλοφορίας που εκδόθηκαν από τη Σερβία έχουν στη διάθεσή τους δύο μήνες έως τις 31 Οκτωβρίου για να επαναταξινομήσουν τα αυτοκίνητά τους.

Koha.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr