Περιοδεία Ερντογάν από αύριο σε Σερβία, Βοσνία και Κροατία- Εγκαινιάζει Ισλαμικό Κέντρο


Σεπτέμβριος 5, 2022. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, θα φιλοξενήσει αύριο και μεθαύριο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ξεκινήσει αύριο τριήμερη επίσκεψη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σερβία και την Κροατία, η οποία, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω εξελίξεις στην ήδη καλή συνεργασία της Τουρκίας με τις χώρες αυτές στον πολιτικό τομέα και στην οικονομική συνεργασία.

Σύμφωνα με τη σερβική b92, o Ερντογάν θα ξεκινήσει την επίσκεψή του στην περιοχή αύριο στο Σεράγεβο, όπου θα συνομιλήσει με τους ανώτατους αξιωματούχους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

 Ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Σερβία στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου και θα φιλοξενηθεί από τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όπως ανακοινώθηκε στο Βελιγράδι.

 

Θα εγκαινιάσει Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο

 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Κροατία, στις 8 Σεπτεμβρίου, ο Ερντογάν θα συνομιλήσει με τον Κροάτη Πρόεδρο Ζόραν Μιλάνοβιτς, τον Πρωθυπουργό Αντρέι Πλένκοβιτς και τον Πρόεδρο της Βουλής Γκόραν Γιαντρόκοβιτς.

Με τον Πλένκοβιτς, ο Ερντογάν θα επισκεφθεί το Σισάκ, όπου θα εγκαινιάσει επίσημα το Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο και θα ανοίξει το τζαμί της πόλης, το οποίο περιλαμβάνει ένα τζαμί, μετέδωσαν κροατικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόσφατα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου βρέθηκε στο Βελιγράδι στα εγκαίνια της συνόδου κορυφής της πρωτοβουλίας «Ανοιχτά Βαλκάνια», όταν ανακοίνωσε ότι ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τη Σερβία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία.

Ο Τσαβούσογλου είπε ότι για την Τουρκία υπάρχουν δύο προκλήσεις σε αυτή την περιοχή. Η πρώτη είναι η πολιτική κρίση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η δεύτερη πρόκληση είναι ο διάλογος μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα.

 

Ντόντικ: Με τον Ερντογάν θα συζητήσουμε για τον αυτοκινητόδρομο BGD-SA-BGD

Ο Σέρβος μέλος της Προεδρίας της Β-Ε, Μίλοραντ Ντόντικ, είπε ότι θα συζητήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την αυριανή επίσκεψή του στη Β-Ε, έργα που σχετίζονται με τον αυτοκινητόδρομο Βελιγραδίου-Σαράγεβο-Βελιγραδίου.

Ο Ντόντικ είπε ότι στη Δημοκρατία Σέρπσκα ήδη κατασκευάζονται κάποια τμήματα, αλλά τίποτα στην Ομοσπονδία της Β-Ε.

«Αυτός ο αυτοκινητόδρομος δεν λειτουργεί καθόλου και δεν γίνεται τίποτα στο έδαφος της Ομοσπονδίας. Έχουμε ήδη λάβει κάποια μέτρα, ήδη κατασκευάζονται κάποια τμήματα του δρόμου. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε μια σειρά από προηγούμενα συμφωνημένα έργα που πρέπει να εφαρμόσουμε», είπε ο Ντόντικ, είπε, σύμφωνα το RTRS.

«Μεγάλος πολιτικός ο Ερντογάν»

Δήλωσε ότι θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε τι πιστεύει ο Ερντογάν για τις παγκόσμιες εξελίξεις, ειδικά από τη στιγμή που η Τουρκία έχει μια εντυπωσιακή θέση όσον αφορά την ουκρανική κρίση.

Ο Ντόντικ είπε ότι ο Ερντογάν είναι ένας μεγάλος πολιτικός και ότι μέχρι στιγμής έχει δείξει πολύ ξεκάθαρη στάση σε όλα και ότι σέβεται τους πάντες.

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr