Κρεμλίνο: Κοινά έργα Ρωσίας και Τουρκίας συζητήθηκαν σήμερα


Σεπτέμβριος 3, 2022. Ελλάδα.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν το Σάββατο σε τηλεφωνική επικοινωνία για την ανάπτυξη της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και κοινά έργα στον ενεργειακό τομέα, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Ο Τούρκος ηγέτης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρώην προέδρου της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, σημείωσε τον σημαντικό ρόλο του στην πρόσφατη ιστορία της Ρωσίας και όλου του κόσμου.

"Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας
Ρετζέπ Ταγίπ Ερεντογάν", γράφει η ιστοσελίδα
του Κρεμλίνου

«Στο πλαίσιο των συμφωνιών που επετεύχθησαν κατά τις συνομιλίες υψηλού επιπέδου στο Σότσι στις 5 Αυγούστου, συζητήθηκαν θέματα περαιτέρω ανάπτυξης της πολύπλευρης συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας», αναφέρεται στην έκθεση.

Το Κρεμλίνο πρόσθεσε ότι η πρόθεση επέκτασης των εμπορικών και οικονομικών δεσμών, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης κοινών στρατηγικών έργων στον ενεργειακό τομέα.

Έγινε επίσης αναφορά στην κατάσταση στην Ουκρανία.

 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε τον εποικοδομητικό ρόλο της Ρωσίας στην οργάνωση της αποστολής του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορόζια. Εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης της «διαπραγμάτευσης σιτηρών» που ολοκληρώθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Ιουλίου με τη μεσολάβηση του Προέδρου της Τουρκίας.

Συμφωνήθηκαν περαιτέρω επαφές.

Kremlin.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr