Λιβύη: Οι Ιταλοί ενδιαφέρονται για το αεροδρόμιο της Τρίπολης


Σεπτέμβριος 20, 2022. Ελλάδα.

Τρίπολη.

Ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, Αμπντέλ Χαμίντ αλ Νταμπάιμπα, προήδρευσε σήμερα σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν ο Ιταλός πρέσβης στη Λιβύη, Giuseppe Buccino και άλλοι Ιταλοί εκπρόσωποι, με στόχο να συζητηθεί το έργο του επιβατικού τερματικού σταθμού στο διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Nova επικαλείται πηγές που ανέφεραν ότι στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Πρωθυπουργού στην Τρίπολη, συμμετείχαν και άλλα μέλη της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Επικοινωνιών  Μουχάμαντ αλ Σιχάμπι και ο υπουργός Εσωτερικών Μπαντρ αλ Ντιν αλ Τούμι καθώς και ο αρχηγός του επιτελείου Μουχάμαντ Χαντάντ και ορισμένοι ανώτεροι υπάλληλοι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το αεροδρόμιο της Τρίπολης είναι κλειστό από το καλοκαίρι του 2014 μετά την καταστροφή του από τις ένοπλες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Το έργο ανακατασκευής, συνολικής αξίας περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ, στοχεύει στην κατασκευή δύο τερματικών σταθμών, ενός εσωτερικού και ενός διεθνούς, με όλες τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου ώστε να υπάρξει δυνατότητα ανοίγματος του αεροδρομίου.

Libya al Ahrar

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr