Λιβύη: Ο ελλιμενισμός βρετανικού αποβατικού προκάλεσε αντιδράσεις


Σεπτέμβριος 29, 2022. Ελλάδα.

Αντιδράσεις προκάλεσε μεταξύ των Λίβυων πολιτικών ο ελλιμενισμός του αποβατικού πλοίου HMS Albion του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού στη ναυτική βάση Αμπού Σιτάχ της Τρίπολης.

Ο βουλευτής Αμπντέλ Μονέιμ αλ Ούρφι δήλωσε ότι ο ελλιμενισμός του βρετανικού πλοίου είναι απόδειξη ότι διακυβεύεται η κυριαρχία του λιβυκού κράτους.

Ο αλ Ούρφι πρόσθεσε: «Ποια είναι η συνεργασία που θα προσφέρει η Βρετανία στέλνοντας ένα αποβατικό πλοίο φορτωμένο με όλο τον εξοπλισμό, εκτός από μια ξεκάθαρη παραβίαση της κυριαρχίας της Λιβύης;».

Το πλοίο HMS Albion του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού ελλιμενίστηκε χθες Τετάρτη στη ναυτική βάση Abu Sitta και η βρετανική πρεσβεία στη Λιβύη, διοργάνωσε δεξίωση στο πλοίο.

Η βρετανική διπλωματική αποστολή στη Λιβύη ανέφερε ότι το αποβατικό πλοίο HMS Albion επισκέφθηκε χθες την Τρίπολη ως σύμβολο της φιλικής σχέσης και συνεργασίας μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Λιβύης και η επίσκεψη διήρκεσε μια μέρα γεμάτη εκδηλώσεις και δραστηριότητες για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Βασιλικού Ναυτικού και του Λιβυκού Ναυτικού καθώς και των ναυτικών των χωρών της Μεσογείου, όπως προηγούμενες επισκέψεις τους σε Ισπανία, Κύπρο και Ιταλία.

alsaaa24.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr