Λιβύη – Τουρκικά drones χτύπησαν δυνάμεις που υποστηρίζουν τον Μπασάγκα


«Συγκρούσεις στην Τρίπολη.. Ο Αλ Τζουβάιλι αποκάλυψε ότι οι δυνάμεις του Μπασάγκα δέχθηκαν 18 χτυπήματα από τουρκικά drones»

 Σεπτέμβριος 3, 2022. Ελλάδα.

Οι δύο αναφορές, που δημοσιεύτηκαν από τις βρετανικές εφημερίδες «Financial Times» και «The Guardian», ανέφεραν ότι οι ομάδες που υποστηρίζουν τον πρωθυπουργό του εγκρίθηκε από το λιβυκό κοινοβούλιο, Φατχί Μπασάγκα, χτυπήθηκαν με πυραύλους από τουρκικά drones.

Όπως αναφέρει ο Οσάμα αλ Τζουβάιλι- υποστράτηγος που απολύθηκε από το Λιβυκό Στρατιωτικό Τμήμα Πληροφοριών με απόφαση του επικεφαλής της κυβέρνησης ενότητας στην Τρίπολη, Αμπντούλ Χαμίντ αλ Νταμπάιμπα, οι δυνάμεις που συνδέονται με τον Μπασάγκα χτυπήθηκαν από 18 πυραύλους από τουρκικό drone, κάτι που επιβεβαιώθηκε από δυτικό αξιωματούχο του ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις που ανέφεραν ότι  η Τουρκία και η Αίγυπτος δεν θα παρέμβουν.

Σύμφωνα με τις δύο αναφορές, ο Μπασάγκα εξακολουθεί να διατηρεί την αιγυπτιακή υποστήριξη, παρά την απογοήτευση των αξιωματούχων για την αδυναμία του να ελέγχει την πρωτεύουσα, Τρίπολη.

Ο πολιτικός αναλυτής Ιμάντ ελ Ντιν Μπάντι  δήλωσε: «Οι συγκρούσεις δεν επιλύουν τίποτα πολιτικά και η στρατιωτική δυναμική δεν βοηθάει στην αλλαγή, για την έναρξη μιας νέας πολιτικής διαδικασίας, ακόμα κι αν αυτό είναι δύσκολο».

Σύμφωνα με τον Αμερικανό διπλωμάτη,  Jeffrey DeLaurentis, από τις συγκρούσεις στη Λιβύη, υπάρχει ο κίνδυνος στο να χάσουν οι Λίβυοι την ελπίδα τους ότι η χώρα τους θα απαλλαγεί από τη διαφθορά και την ξένη επιρροή,  για την ενοποίηση των ενόπλων δυνάμεων και την απέλαση ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων, υπό το πρίσμα του τερματισμού της. έλλειψης εμπιστοσύνης στους πολιτικούς τους, καθώς και η σύγκρουση και η παύση της κλοπής του πλούτου της χώρας από ένοπλες πολιτοφυλακές και πολιτικούς.

Al Sabq.tv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr