Ο ρωσικός στρατός χτύπησε με ιρανικά «drones αυτοκτονίας» την Οδησσό


Σεπτέμβριος 25, 2022. Ελλάδα.

 

Μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής χρησιμοποιήθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις για να επιτεθούν στην Οδησσό, σύμφωνα με τους Ουκρανούς.

Το λιμάνι της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, δέχτηκε ξανά επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής που χρησιμοποιούσαν οι ρωσικές δυνάμεις, δήλωσαν οι ουκρανικές στρατιωτικές αρχές την Κυριακή (25 Σεπτεμβρίου), χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Αυτή είναι η δεύτερη ρωσική επίθεση με ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μέσα σε δύο ημέρες εναντίον αυτής της στρατηγικής πόλης στον Εύξεινο Πόντο, μετά από αυτή που σκότωσε δύο πολίτες την Παρασκευή, σύμφωνα με την Ουκρανία, και προκάλεσε εντάσεις μεταξύ Κιέβου και Τεχεράνης.

« Η Οδησσός δέχθηκε ξανά επίθεση από βομβιστές αυτοκτονίας του εχθρού», οι οποίοι έπληξαν ένα διοικητικό κτίριο στο κέντρο της πόλης τρεις φορές, δήλωσε η νότια επιχειρησιακή διοίκηση του ουκρανικού στρατού.  

Ένα drone καταρρίφθηκε και δεν καταγράφηκαν θύματα, σύμφωνα με την διοίκηση. Η εκπρόσωπος της οποίας,  Νατάλια Γκουμενιούκ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο « ότι πρόκειται για ιρανικά drones».

Την Παρασκευή, ένα ιρανικό drone Shahed-136 καταρρίφθηκε πάνω από τη θάλασσα, σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, ο οποίος ισχυρίστηκε επίσης ότι κατέρριψε ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος ιρανικής κατασκευής, ένα Mohajer-6, σε άλλη περιοχή, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Ο αρχικός απολογισμός της επίθεσης, ένας νεκρός, αυξήθηκε αργότερα σε δύο.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την ίδια ημέρα ότι θα « μειώσει σημαντικά » τη διπλωματική παρουσία του Ιράν εκεί ως αντίποινα για τις παραδόσεις drone από την Τεχεράνη στη Μόσχα, αφαιρώντας τη διαπίστευση του Ιρανού πρεσβευτή και « μειώνοντας σημαντικά » το διπλωματικό προσωπικό της ιρανικής πρεσβείας.

 Η Τεχεράνη δήλωσε ότι λυπάται για την απόφαση αυτή  «που βασίζεται σε αβάσιμες πληροφορίες που μεταδίδονται από προπαγανδιστικά ξένα μέσα ενημέρωσης  εναντίον του Ιράν».

Le Figaro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr