Πρώτη φορά, Κοινές ασκήσεις Διεθνούς Συνασπισμού και SDF στα σύνορα Τουρκίας


Σεπτέμβριος 9, 2022. Ελλάδα.

Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις προγραμμάτισαν  οι δυνάμεις του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και των Δημοκρατικών Δυνάμεων (των Κούρδων) της Συρίας με σενάριο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας για πρώτη φορά κοντά στα τουρκικά σύνορα, στην περιοχή Αλ Μαλικίγια, βορειοανατολικά του Καμισλί.


Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο «Hawar», οι δυνάμεις του «Διεθνούς Συνασπισμού» και  του «SDF» πραγματοποίησαν τις ασκήσεις με «πραγματικά πυρομαχικά» στο χωριό Τακλ Μπακλ που βρίσκεται στο τρίγωνο των συνόρων Συρίας-Τουρκίας-Ιράκ στην περιοχή Al-Kujarat  της πόλης Αλ Μαλικίγια, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι TOW και πύραυλοι "RPG".

 Συμμετείχαν ακόμη αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα, οχήματα αναγνώρισης και ένας αριθμός Αμερικανών αξιωματικών και στρατιωτών.


Ο διοικητής του τεθωρακισμένου τμήματος των ΗΠΑ στη βόρεια και ανατολική Συρία δήλωσε ότι οι ελιγμοί έρχονται «στο πλαίσιο κοινής δράσης» μεταξύ των δυνάμεων του «συνασπισμού» και των «SDF» και τόνισε ότι οι δυνάμεις θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους «SDF» μέχρι να επιφέρει την «τελική ήττα» του ISIS.


Από την πλευρά του, ο αρχηγός των SDF, Σιμπλί Σιμπλί, δήλωσε: Είναι η πρώτη φορά που διεξάγονται κοινές στρατιωτικές ασκήσεις εντός της περιοχής Αλ Μαλικίγια, υποστηρίζοντας ότι οι ασκήσεις στοχεύουν στην «ενίσχυση του συντονισμού και της κοινής δράσης κατά του ISIS και των «κοιμισμένων κυττάρων».


Αυτές οι ασκήσεις έρχονται αφού οι αμερικανικές δυνάμεις και οι βάσεις τους στην ανατολική ύπαιθρο του Ντέιρ εζ-Ζορ έγιναν πρόσφατα στόχος έντονων επιθέσεων κατά τη διάρκεια των ημερών με βομβαρδιστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ρουκέτες

Και την περασμένη εβδομάδα, οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν στρατιωτικές ασκήσεις με «πραγματικά πυρομαχικά» στο κοίτασμα αερίου Konico στην περιοχή Χασμάν, βόρεια του ποταμού Ευφράτη στην ανατολική επαρχία του Ντέιρ Εζ Ζορ, με τη συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, όπου στην περιοχή παρατηρήθηκαν πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών και εκρήξεις από τα πραγματικά πυρά.

Ο ρυθμός των ασκήσεων έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα στις βάσεις των αμερικανικών δυνάμεων, καθώς οι δυνάμεις αυτές πραγματοποιούν πρόσφατα κοινές ασκήσεις με τους «SDF» στην περιοχή.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr