Μετά από 7 μήνες η Τουρκία έστειλε προκαταβολές στους μισθοφόρους της στη Λιβύη


Οκτώβριος 14, 2022. Ελλάδα.

Μέρος των μισθών των μισθοφόρων που στρατολόγησε η Τουρκία, έφθασε στη Λιβύη, έπειτα από 7 μήνες άρνησης της τουρκικής πλευράς να καταβάλει τους μισθούς και τις οικονομικές αποζημιώσεις που είχε υποσχεθεί, αναφέρει λιβυκό δημοσίευμα επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγές του Παρατηρητηρίου επιβεβαίωσαν ότι παρά την άφιξη της πληρωμής των μισθών, τα χρήματα δεν έχουν διανεμηθεί μέχρι στιγμής, εν μέσω κατάστασης μεγάλης δυσαρέσκειας μεταξύ των μισθοφόρων και κατηγοριών εναντίον ορισμένων στρατιωτικών ηγετών για κλοπή τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τουρκία απέλυσε έναν ανώτερο μισθοφόρο επικεφαλής της ομάδας «Μεραρχία Χάμζα», αφού κατηγορήθηκε ότι έκλεψε τους μισθούς των μισθοφόρων στη Λιβύη.

Πηγές του Παρατηρητηρίου είχαν αναφέρει, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ότι η τουρκική κυβέρνηση εξακολουθεί να απέχει από την καταβολή των εισφορών των Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη για περίπου 6 μήνες, και τους έχει σφίξει τον κλοιό στα λιβυκά στρατόπεδα τους εμποδίζει να εγκαταλείψουν τους στρατώνες, ενώ επέβαλε αυστηρές ποινές για όποιον προσπαθεί να βγει έξω ή να δραπετεύσει, με «απειλές» και διάφορες μεθόδους βάναυσων βασανιστηρίων από στρατιωτικούς ηγέτες.

Οι διαμαρτυρίες μισθοφόρων μέσα από τα λιβυκά στρατόπεδα αυξάνονται, που απαιτούν να επιστρέψουν, υπό το φως των χαμηλών μηνιαίων μισθών και της κακής μεταχείρισής τους από την ηγεσία τους.

Στις 19 Αυγούστου, το Συριακό Παρατηρητήριο ανέφερε ότι το τουρκικό κράτος αρνήθηκε να πληρώσει τις εισφορές των Σύριων μισθοφόρων από το στρατόπεδο Γιαρμούκ  που βρίσκονται εντός της λιβυκής επικράτειας, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, εν μέσω εκκλήσεων για οργάνωση διαδηλώσεων που καταδικάζουν την αδυναμία της Τουρκίας να πληρώσει τους μισθούς τους…

Address Libya

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr