Ρωσία, Ελλάδα: Τετραπλασιάστηκε σε κόστος η προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου


Οκτώβριος 20, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

 Το κόστος της ρωσικής προμήθειας φυσικού αερίου στην Ελλάδα έχει τετραπλασιαστεί στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestiya που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

«Σύμφωνα με τα ρωσικά τελωνεία, το φυσικό αέριο αποτελεί περίπου το 40% των συνολικών εξαγωγών μας προς την Ελλάδα. Με βάση τις εκτιμήσεις μας, κατά τους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, ο φυσικός όγκος των προμηθειών φυσικού αερίου έχει πράγματι μειωθεί, αλλά όχι κατά 50%, αλλά κατά 10%.

Οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ελλάδα
τετραπλασιάστηκαν σε όρους αξίας

Στο ίδιο ισοδύναμο, οι προμήθειες φυσικού αερίου σχεδόν τετραπλασιάστηκαν - από 540 εκατομμύρια δολάρια σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια», είπε ο Μάσλοφ, απαντώντας στο ερώτημα πόσο αληθής είναι η αναφορά του Reuters  για μείωση κατά 50% στις εισαγωγές ελληνικού φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Μάλιστα, η εφημερίδα Καθημερινή , επικαλούμενη στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ανέφερε ότι λόγω της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, το κόστος των ελληνικών εισαγωγών από τη Ρωσία υπερδιπλασιάστηκε σε σύγκριση με πέρυσι και λόγω των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, οι ελληνικές εξαγωγές φέτος μειώθηκαν κατά ένα τρίτο. 

Σύμφωνα με την ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία το οκτάμηνο από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2022 ανήλθε σε 5,72 δισ. ευρώ, έναντι 2,41 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2021. 

Tass.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr