Η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας αναστάτωσε τη Ρωσία


Οκτώβριος 8, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Τι πρωινές ώρες του Σαββάτου η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή ( NAC ) ανέφερε ότι ένα φορτηγό εξερράγη στη γέφυρα της Κριμαίας, προκαλώντας φωτιά σε επτά δεξαμενές καυσίμων του τρένου. Υπήρξε μερική κατάρρευση δύο ανοιγμάτων αυτοκινήτων της γέφυρας. Η αψίδα πάνω από το χερσαίο τμήμα της γέφυρας δεν έχει υποστεί ζημιά, ανέφερε η NAC. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις περιφερειακές αρχές, δεν υπήρξαν θύματα από το περιστατικό, σημειώνει το Ria Novosti.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή να δημιουργήσει μια κυβερνητική επιτροπή έκτακτης ανάγκης για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, δήλωσε το Σάββατο ο γραμματέας Τύπου του αρχηγού του κράτους Ντμίτρι Πεσκόφ.

 

Σκοτώθηκαν τρία άτομα

 

Οι  Ρώσοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένας κάτοικος της περιφέρειας του Κρασνοντάρ είναι  ο ιδιοκτήτης του φορτηγού που εξερράγη στη γέφυρα της Κριμαίας, η διαδρομή της κίνησης του αυτοκινήτου μελετάται και διεξάγονται έρευνες στον τόπο διαμονής του άνδρα, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας. .

«Οι ανακριτές της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής εντόπισαν επίσης τα στοιχεία του φορτηγού και του ιδιοκτήτη του. Πρόκειται για κάτοικο της περιφέρειας του Κρασνοντάρ, έχουν ξεκινήσει έρευνες στον τόπο διαμονής του. Η διαδρομή του οχήματος και η σχετική τεκμηρίωση μελετώνται », ανέφερε το τμήμα.

Η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή- NAC ανέφερε ότι το φορτηγό εξερράγη στη γέφυρα της Κριμαίας νωρίς το πρωί του Σαββάτου, προκαλώντας φωτιά σε επτά δεξαμενές καυσίμων τρένου. Υπήρξε μερική κατάρρευση δύο ανοιγμάτων αυτοκινήτων της γέφυρας. Η αψίδα πάνω από το χερσαίο τμήμα της γέφυρας δεν έχει υποστεί ζημιά, είπε η NAC. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη.

Σύμφωνα, εξάλλου, με το πρακτορείο Tass, οι οδηγοί των φορτηγών με προορισμό την Κριμαία καθοδηγούνται να μεταβούν μέσω του πορθμείου Κερτς.

«Ζητάμε από τους οδηγούς φορτηγών να σχεδιάσουν τη διαδρομή τους χρησιμοποιώντας τη διάβαση του πορθμείου Κερτς. Σε δύο ώρες, το πλοίο Kerch-2 θα αρχίσει να διασχίζει το στενό", δήλωσε ο επικεφαλής σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ο επικεφαλής της Κριμαίας, Σεργκέι Ακσένοφ ανέφερε ότι δύο ανοίγματα του οδοστρώματος της γέφυρας από το Κρασνοντάρ στο Κερτς έχουν καταρρεύσει.

Το επιχειρησιακό αρχηγείο της περιφέρειας του Κρασνοντάρ ανέφερε προηγουμένως ότι η επιβατική κίνηση στη διάβαση του πορθμείου του Κερτς θα ξεκινήσει την Κυριακή το απόγευμα.

Επιπλέον, άνοιξαν δύο χώροι στάθμευσης για αυτοκίνητα και φορτηγά κοντά στο λιμάνι Kavkaz στο χωριό Ilyich, στην περιοχή Temryuk, όπου οργανώθηκαν σημεία φαγητού και μια τουαλέτα.


Ενθουσιασμός την Ουκρανία


Από την άλλη, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης με την είδηση του χτυπήματος της γέφυρας της Κριμαίας, έχουν προβεί σε ενθουσιώδεις αναρτήσεις που απεικονίζουν την κατάρρευση της γέφυρας.

Σύμφωνα με την dumskaya.net της Οδησσού:

Η στρατιωτική σημασία αυτού που συνέβη νωρίς το πρωί στις 8 Οκτωβρίου με τη γέφυρα της Κριμαίας (Κερτς) δύσκολα μπορεί να υπερεκτιμηθεί. Ακόμα κι αν η σιδηροδρομική γραμμή δεν υπέφερε πολύ - για μια εβδομάδα, ή ακόμα και αρκετές εβδομάδες, η μεταφορά στρατιωτικού φορτίου κατά μήκος της θα ήταν αδύνατη.


 Η έκρηξη σημειώθηκε στο απόγειο της ουκρανικής αντεπίθεσης στην περιοχή Χερσώνα και, πιθανότατα, την παραμονή ενός νέου χτυπήματος των αμυντικών δυνάμεων στο νότο, το οποίο αναμένεται στην περιοχή Ζαπορόζια. 

Η κατεστραμμένη γέφυρα είναι ένα βασικό στοιχείο της πιο σημαντικής επικοινωνίας που συνδέει τη στεπική ομάδα των ρωσικών στρατευμάτων με το βαθύ πίσω μέρος. 

Η ζημιά του δημιουργεί πολλά προβλήματα στους κατακτητές, οι οποίοι θα πρέπει να βασίζονται για κάποιο διάστημα μόνο στο σιδηροδρομικό δίκτυο του κατεχόμενου τμήματος του νότου της χώρας μας - τον λεγόμενο «χερσαίο διάδρομο».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr