Πωλήθηκαν τα ακίνητα της πρώην Γιουγκοσλαβίας στη Νέα Υόρκη, διαμοιράστηκε η αξία στις πρώην δημοκρατίες


Οκτώβριος 8, 2022. Ελλάδα.

Η εδώ και χρόνια η πολυσυζητούμενη ακίνητη περιουσία της πρώην Γιουγκοσλαβίας στη Νέα Υόρκη, τελικά πωλήθηκε και τα χρήματα που εισπράχθηκαν διανεμήθηκαν στις πρώην δημοκρατίες.

Τα Σκόπια θα λάβουν τέσσερα εκατομμύρια δολάρια από τα γιουγκοσλαβικά ακίνητα στη Νέα Υόρκη και το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι με το ποσό αυτό θα αγοράσει ακίνητα.

«Πριν από δύο ημέρες, ο λογαριασμός της αποστολής της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ εισέπραξε τέσσερα εκατομμύρια δολάρια από την πώληση της κοινής περιουσίας της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Με αυτά τα χρήματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι, θα αγοραστούν κτίρια για την αποστολή μας εκεί», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.


«Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση μέσα σε αυτά τα ταμεία να αγοράσει μια εγκατάσταση για την αποστολή μας στη Νέα Υόρκη και με τα υπόλοιπα κεφάλαια στην περιοχή, επομένως θα χρησιμοποιήσουμε τα κεφάλαια απευθείας για τις ανάγκες του Υπουργείου Εξωτερικών», όπως σημειώνεται.

 Μέχρι στιγμής, οι διάδοχες δημοκρατίες της πρώην Γιουγκοσλαβίας έχουν λάβει αρκετές οικονομικές ενισχύσεις από την κατοικία στο Παρίσι, που είναι ήδη η πρεσβεία της Βόρειας Μακεδονίας, από διαμερίσματα στη Ρώμη,  στην Τεργέστη, στο Νέο Δελχί, μέρος εγκατάστασης στη Βραζιλία, στην Καμπέρα, και "προσπαθούμε να τις θέσουμε όλες αυτές  σε διευκόλυνση του δικτύου μας», είπε σήμερα ο Οσμάνι.

Άλλα ακίνητα της πρώην Γιουγκοσλαβίας σε άλλες χώρες παραμένουν προς διαμοίραση, μεταξύ αυτών στη Ρουμανία και στην Αλβανία.

fokus.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr