Ανοιχτή επιστολή Ρώσων δημοσιογράφων προς τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας


Οκτώβριος 11, 2022. Ελλάδα.

 

Προς τον υπουργό Άμυνας Σόιγκου Σ.Κ & τον Επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών και Μαζικών Επικοινωνιών του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Αντιστράτηγο Κονασένκοφ Ι.Α.

 

Σύντροφοι στρατηγοί!

 

Γνωρίζετε καλά ότι η «Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση»- (SVO) της Ρωσίας απολαμβάνει την υποστήριξη της απόλυτης πλειοψηφίας των Ρώσων πολιτών.

 

Πιθανότατα γνωρίζετε επίσης ότι η δυσαρέσκεια έχει προκύψει και αυξάνεται στην κοινωνία με την πληροφόρηση της SVO - δηλαδή τον όγκο, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της κάλυψης του μαχητικού έργου των στρατευμάτων μας - από τον εξουσιοδοτημένο φορέα του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσική Ομοσπονδίας. Οι πληροφορίες του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχετικά με την πορεία της  SVO είναι συχνά καθυστερημένες, στις περισσότερες περιπτώσεις αδικαιολόγητα ελλιπείς, δεν ανταποκρίνονται στην ανάγκη των ανθρώπων μας να γνωρίζουν όλα τα δυνατά (αλλά, φυσικά, να μην παραβιάζουν την απαραίτητη μυστικότητα ) πληροφορίες για την πορεία και τα γεγονότα της SVO.


 Η έλλειψη ενημέρωσης είναι δώρο στον εχθρό


Ο λαός θέλει και έχει το δικαίωμα να γνωρίζει όλες τις πιθανές πληροφορίες από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ πρέπει να χτιστεί σωστά και να ερμηνευτεί σωστά για να ενισχυθεί μόνο η υποστήριξη για τη SVO και να μην καταστρέψει την εμπιστοσύνη του κόσμου στον στρατό και τις αρχές του Ρωσική Ομοσπονδία στο σύνολό της.

Όμως οι επίσημες πληροφορίες είναι εντελώς ανεπαρκείς. Η δημιουργούμενη έλλειψη πληροφόρησης χρησιμοποιείται με επιτυχία από την εχθρική προπαγάνδα· στην πραγματικότητα, η έλλειψη επίσημης ενημέρωσης είναι ένα δώρο στον εχθρό, ο οποίος διεξάγει έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας.

  

Ένα ξεχωριστό πιο σημαντικό καθήκον είναι η ενημέρωση για την πρόοδο της SVO και το πολιτικό έργο μεταξύ των στρατευμάτων. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα αποσπασματικά δεδομένα, η ενημέρωση των συμμετεχόντων της SVO για τη γενική πορεία της ειδικής επιχείρησης, τις έννοιες και τους στόχους της, για τη στάση απέναντι στη SVO «στην πολιτική ζωή» είναι καθαρά ανεπαρκής, γεγονός που επηρεάζει την ψυχική κατάσταση των  στρατιωτών μας.

Το πολιτικό έργο επιτελείται επίσης πολύ πενιχρά και αποσπασματικά και σαφώς δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των στρατιωτών για κατανόηση του νοήματος αυτού που συμβαίνει.

Μια τέτοια δυσμενής κατάσταση στα στρατεύματα είναι κατανοητή: η πληροφόρηση και η πολιτική εργασία ανατίθεται στους διοικητές, οι οποίοι, αφενός, είναι υπερφορτωμένοι με άλλα καθήκοντα και, αφετέρου, δεν είναι επαγγελματίες προπαγανδιστές.

 Για να μην αναφέρουμε ότι οι ίδιοι δεν έχουν αρκετές πληροφορίες.


Επιστρατεύθηκαν  και άνθρωποι των μέσων ενημέρωσης…


Τώρα υπάρχει μερική επιστράτευση, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, με δική τους πρωτοβουλία, έμαθαν να αντισταθμίζουν την έλλειψη ενημέρωσης από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προς το συμφέρον του λαού μας και του κράτους μέσω σωστών και αξιόπιστων ανεπίσημων πηγών. Αλλά οι ανεπίσημες πηγές δεν πρέπει ποτέ και σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν τις επίσημες.

 

Ταυτόχρονα, δεκάδες υπάλληλοι ομοσπονδιακών, περιφερειακών, τοπικών και νομαρχιακών μέσων ενημέρωσης έχουν ήδη κληθεί για μερική κινητοποίηση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας - επαγγελματίες ρεπόρτερ, ανταποκριτές, συντάκτες, εικονολήπτες, προγραμματιστές, ειδικοί προώθησης στο Διαδίκτυο κ.λπ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε εκατοντάδες περισσότεροι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης θα κινητοποιηθούν στο μέλλον.

 

Οι δημοσιογράφοι να μετακινηθούν στις μονάδες πληροφοριών

 

Σε σχέση με τα παραπάνω, θεωρούμε δικαιολογημένο, δυνατό και αναγκαίο να προτείνουμε στο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να ανακαλέσει τους κινητοποιημένους υπαλλήλους των μέσων ενημέρωσης (με τη συγκατάθεσή τους) από τις μονάδες στις οποίες βρίσκονται για να τους μεταφέρουν στις μονάδες πληροφοριών των Ένοπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

 Εκεί να χρησιμοποιηθούν στις δομές του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας με το επαγγελματικό τους προφίλ - ως στρατιωτικοί ανταποκριτές, προπαγανδιστές, στρατιωτικοί φωτογράφοι και εικονολήπτες.

Πιστεύουμε ότι αυτό θα ενισχύσει σημαντικά το κρατικό έργο στον τομέα της πληροφόρησης της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας και θα έχει μεγάλο όφελος τόσο για την πορεία της ίδιας της ειδικής επιχείρησης όσο και για την επιτυχία της κινητοποίησης και για τη διατήρηση του πνεύματος στρατού και λαού μας.


Σημαντική η ενημέρωση και η προπαγάνδα!

 

Θυμηθείτε ότι ήταν με αυτόν τον τρόπο - ανακαλώντας ειδικούς (της ενημέρωσης) από τον ενεργό στρατό σε ειδικές μονάδες της Κύριας Πολιτικής Διεύθυνσης του Κόκκινου Στρατού - που κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου ως συντακτικό προσωπικό των εφημερίδων των μετώπων, στόλων, στρατών, στολίσκων, τμημάτων και ταξιαρχιών, εφημερίδων στρατιωτικών περιοχών, εφημερίδων για τον πληθυσμό των ευρωπαϊκών χωρών και προσωρινά κατεχόμενων εδαφών, εφημερίδων για τα εχθρικά στρατεύματα, που συγκέντρωναν και μετέδιδαν τις απαραίτητες πληροφορίες όχι μόνο για το κοινό-στόχο και τις μονάδες «τους», αλλά και για τους ολόκληρη τη χώρα - μέσω των κεντρικών εκδόσεων, και για ολόκληρο τον κόσμο.

Επιπλέον, αυτό το έργο θεωρήθηκε τόσο σημαντικό που οι ειδικοί (της ενημέρωσης- δημοσιογράφοι) αποσύρθηκαν από τις μονάδες που υπερασπίζονταν τη Μόσχα και το Λένινγκραντ το 1941 και από τις μονάδες που υπερασπίζονταν το Στάλινγκραντ το 1942. Είμαστε σίγουροι ότι στην εποχή μας η μαζική ενημέρωση και προπαγάνδα είναι πολύ πιο σημαντική.

 

Σύντροφοι στρατηγοί!

 

Ειδική επιχείρηση στο έδαφος της πρώην Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Ουκρανίας δεν είναι υπόθεση μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά και ολόκληρου του λαού της Ρωσίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι η πρότασή μας θα οδηγήσει σίγουρα στη διόρθωση της κατάστασης στο μέτωπο ενημέρωσης της ειδικής επιχείρησης και έτσι θα φέρει τη Νίκη πιο κοντά. Παρακαλούμε εξετάστε την πρότασή μας χωρίς καθυστέρηση.

 

(Σημείωση: Την ανοιχτή επιστολή υπογράφουν 12 αρχισυντάκτες μέσων ενημέρωσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας)

--

Regnum

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr