Ιράν: Ποιες χώρες ενδιαφέρθηκαν να αγοράσουν drones

“Υποστράτηγος Safavi: 22 χώρες ζήτησαν να αγοράσουν ιρανικά drones” - ghatreh.com


Οκτώβριος 19, 2022. Ελλάδα.


Ο Σύμβουλος του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, Υποστράτηγος Γιαχούα Σαφαβί, δήλωσε ότι η χώρα του έχει σημειώσει πρόοδο στην κατασκευή drones.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σαφαβί επιβεβαίωσε ότι 22 χώρες έχουν ζητήσει την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών ιρανικής κατασκευής. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χώρες που το έχουν ήδη ζητήσει είναι: Αρμενία, Αιθιοπία, Τατζικιστάν, Σερβία, Αλγερία, Βενεζουέλα και άλλες χώρες.

Μάλιστα, πληροφορίες πριν από περισσότερους από δύο μήνες επιβεβαίωσαν την άφιξη ιρανικών όπλων στην Αλγερία. Μισθοφόροι του Polisario αναφέρθηκε ότι είχαν λάβει drones που σχεδόν σίγουρα πιστεύεται ότι είναι ιρανικής κατασκευής.

Μέσω του υπουργού Εξωτερικών του, το Βασίλειο του Μαρόκου κατηγόρησε ευθέως το Ιράν, με τη μεσολάβηση της Αλγερίας, ότι παρείχε στους μισθοφόρους του Polisario επιθετικά και αμυντικά όπλα.

Για να αντιμετωπίσουν αυτές τις νέες απειλές, οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να υποστηρίξουν το Μαρόκο με δυνατότητες αεράμυνας έναντι απειλών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών από το Ιράν και τους πληρεξούσιους του.

Το τρέχον νομοσχέδιο για τις ξένες πιστώσεις απαιτούσε τη χρηματοδότηση του μαροκινού στρατού «για την αντιμετώπιση των επιθέσεων ιρανικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των πληρεξουσίων του στις αραβικές χώρες.

Ο αμυντικός νόμος, ο οποίος εισήχθη από τον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Τζόνι Έρνεστ, κάλεσε τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ να «επιδιώξει συνεργασία με συμμάχους και εταίρους στη Μέση Ανατολή για να καθορίσει τη δομή και την ανάπτυξη της προσέγγισης εξαγορών», προκειμένου να αντιμετωπιστεί συγκεκριμένα «ναυτικοί και βαλλιστικοί πύραυλοι, επανδρωμένα και μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα και πυραυλικές επιθέσεις».

Mojnews, Defense Arabic,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr