Η Τουρκία «εκκαθάρισε» 455 Κούρδους αντάρτες στο βόρειο Ιράκ…


Νοέμβριος 13, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εξουδετέρωσαν 455 Κούρδους αυτονομιστές που τους χαρακτηρίζουν ως τρομοκράτες, κατέστρεψαν 557 σπήλαια και καταφύγια και κατέστρεψαν 1904 αυτοσχέδια εκρηκτικά και νάρκες στο πλαίσιο της εισβολής στο βόρειο Ιράκ που φέρει την ονομασία «Pençe-Kilit».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η επιχείρηση «Pençe-Kilit», που άρχισε από τον Απρίλιο,  κατά τρομοκρατικών στόχων στις περιοχές Μετίνα, Ζαπ και Αβασίν Μπασιάν στο βόρειο Ιράκ συνεχίζεται με επιτυχία όπως είχε προγραμματιστεί, σημειώνει η «ahaber».

 «Πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι έχει επιταχυνθεί και η αποσύνθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία έχει ενισχυθεί με την επιχείρηση του τουρκικού στρατού στην περιοχή», αναφέρεται χαρακτηριστικά, ένα μότο του  τουρκικού υπουργείου που ακολουθεί τις στρατιωτικές εισβολές στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία.

Όπως τονίζεται οι Κούρδοι επιχειρούν με «συκοφαντίες για χρήση χημικών όπλων από τον τουρκικό στρατό» για να αποτραπεί η κατάρρευσή τους και να κερδίσουν χρόνο για την τρομοκρατική οργάνωση, όπως σημειώνεται.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr