Συρία: Ρωσική αντιπροσωπεία συναντά στο Καμισλί την κουρδική ηγεσία


Νοέμβριος 29, 2022. Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Καμισλί, αντιπροσωπεία από ρωσική βάση στη Συρία που επισκέπτεται την πόλη για να συναντηθεί με τους ηγέτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων – SDF,  για να πληροφορηθεί για τις τελευταίες εξελίξεις και να συντονιστεί με τις δυνάμεις των SDF.

 

Σύμφωνα με την αραβική Al Ghad tv, δεν υπάρχουν ακόμη επιβεβαιώσεις για αυτήν την επίσκεψη, αλλά η Ρωσία, η οποία έχει στρατιωτικές βάσεις στη βόρεια Συρία, , δεν αντέδρασε ηχηρά για  τις πρόσφατες τουρκικές επιθέσεις στη βόρεια Συρία.

 

Επισημαίνεται ότι οι συριακές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τη συνοριακή λωρίδα και στη θέση τους αναπτύχθηκε ο συριακός στρατός, οι θέσεις του οποίου στοχοποιούνται από τις τουρκικές δυνάμεις, προκαλώντας απώλειες ζωών στη συριακή πλευρά, εξηγώντας ότι η Τουρκία προσπαθεί να λιμοκτονήσει τον συριακό λαό και χτυπήσει τη σταθερότητα στην περιοχή με το πρόσχημα της αντίστασης στην τρομοκρατία.

Και το Συριακό Παρατηρητήριο ανέφερε ότι οι τουρκικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην πόλη Αζάζ, στη βόρεια Συρία, βομβάρδισαν με βαρύ πυροβολικό το στρατιωτικό αεροδρόμιο ‘Μενάχ’και άλλες τοποθεσίες εντός των περιοχών ανάπτυξης των κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου.

 

Η Τουρκία είχε προηγουμένως πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή του στρατιωτικού αεροδρομίου Μενάχ, στην περιοχή της πόλης Ταλ Ριφάατ και σε χωριά στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

 

Οι κουρδικές δυνάμεις απάντησαν με βαρύ πυροβολικό σε τουρκική στρατιωτική βάση σε χωριό βόρεια του Χαλεπίου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr