Οι Τούρκοι κηδεύουν τους νεκρούς στρατιώτες από το βόρειο Ιράκ


Νοέμβριος 8, 2022. Ελλάδα.

Μεγάλη έμφαση δίνουν, για άλλη μια φορά, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους έξω από τα τουρκικά σύνορα, τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ.

Η εφημερίδα Sozcu δημοσιεύει τις τελετές των στρατιωτών του τουρκικού στρατού που σκοτώθηκαν από Κούρδους αντάρτες κατά την εισβολή τους στο βόρειο Ιράκ.

«Ο στρατιώτης πεζικού Ισμαήλ Εσμέρ και ο συμβασιούχος στρατιώτης πεζικού Μουσταφά Οζτούρκ, που σκοτώθηκαν από πυρά των τρομοκρατών στο βόρειο Ιράκ, στάλθηκαν στις γενέτειρές τους μετά την τελετή στο Σιρνάκ», αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι σοροί των νεκρών στρατιωτών στάλθηκαν στις γενέτειρές τους με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο  του Σιρνάκ, «Şerafettin Elçi» για να ταφούν αργότερα.


Οι στρατιωτικές τελετές προς τους νεκρούς στρατιώτες, όπως φαίνεται, έχουν στόχο να ‘εμπεδώσουν’ το κοινό ότι πολέμησαν για την ‘πατρίδα’ ενταγμένοι στις κατοχικές τουρκικές δυνάμεις στο Ιράκ και τη Συρία και όχι ότι πληρώνουν το τίμημα της κατοχής ξένων εδαφών.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr