Λιβύη: Συνάντηση Χαφτάρ με Αντιπροσωπεία της Αφρικανικής Ένωσης


Νοέμβριος 6, 2022. Ελλάδα.

Βεγγάζη.

Ο Γενικός Διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, είχε συνάντηση το Σάββατο στη Βεγγάζη με αντιπροσωπεία της Αφρικανικής Ένωσης, με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών του Κονγκό, Ζαν Κλοντ Γκακόσο.

Ο Γκακόσο συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Πρωθυπουργό της Λιβύης που ορίστηκε από το κοινοβούλιο, Φατί Μπασάγκα, όπου συζήτησαν τις προσπάθειες της κυβέρνησής του για την επίτευξη εθνικής συμφιλίωσης.

Η συνάντηση ασχολήθηκε με τρόπους προετοιμασίας του γενικού κλίματος για τη διεξαγωγή ταυτόχρονων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών, καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Αφρικανική Ένωση για την επίτευξη συνολικής λύσης για τη Λιβύη, σύμφωνα με τον Μπασάγκα.

Ο Γκακόσο συναντήθηκε την Πέμπτη με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ακίλα Σάλεχ, και είπε ότι «έχει έρθει η ώρα για τη Λιβύη να λάβει αποφασιστικά βήματα για την επίλυση της κρίσης της», καλώντας την Αφρικανική Ένωση να λάβει θέση ενάντια στις ξένες παρεμβάσεις στη Λιβύη.

Afrigate News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr