Αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα περιφέρονται στην πόλη Αλ Χασάκα ενώ οι Τούρκοι βομβαρδίζουν


«Ο ανταποκριτής μας: Αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα περιφέρονται στην Αλ Χασάκα στη βόρεια Συρία»

 

Νοέμβριος 26, 2022. Ελλάδα.

 

Ο ανταποκριτής της al Ghadtv στη Συρία, είπε ότι αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα περιφέρονται στην πόλη Αλ Χασάκα, υπό το φως των συνεχιζόμενων τουρκικών βομβαρδισμών σε περιοχές της συνοριακής λωρίδας μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Συριακό Παρατηρητήριο  επισημαίνει ότι  φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές αναφέρονται στην πυραυλική επίθεση που είχε στόχο βάση του Διεθνούς Συνασπισμού στη βορειοανατολική Συρία.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ είπε ότι δύο πύραυλοι στόχευσαν τις δυνάμεις του συνασπισμού σε μια βάση στην περιοχή «Al-Shadadi» στη νότια ύπαιθρο της Χασάκα.

Μάλιστα, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,  Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη στην Al-Ghad ότι Ιρανοί πράκτορες στις περιοχές ανατολικά του Ευφράτη είναι υπεύθυνοι για αυτήν την επίθεση - η οποία είχε στόχο την περιοχή της αμερικανικής βάσης στην περιοχή ‘Al-Shaddadi’ στη νότια επαρχία της Αλ Χασάκα – και δεν φέρει ευθύνη για αυτήν η τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Επισήμανε ότι η στόχευση της αμερικανικής βάσης έγινε στα νότια της Χασάκα, ενώ στο βορρά σφυροκοπά το τουρκικό πυροβολικό.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr