Βελιγράδι: «Βρέθηκαν όπλα σε μετανάστες με τη σήμανση «UCK»


Νοέμβριος 26, 2022. Ελλάδα.

Βελιγράδι.

Έξι μετανάστες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά τη σύγκρουση και τους πυροβολισμούς στο Χόργκος και περισσότεροι από 1.000 έχουν μεταφερθεί σε κέντρα υποδοχής, δήλωσε στη σερβική ραδιοτηλεόραση - RTS ο βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Συνταγματάρχης Ντράγκαν Βασίλιεβιτς, σύμφωνα με τη σερβική Politika.



Η αστυνομία βρήκε στους μετανάστες αυτόματα όπλα, πιστόλια, πυρομαχικά και σε κάποια από αυτά  υπήρχαν σύμβολα του τρομοκρατικού UCK, πρόσθεσε ο Βασίλιεβιτς.

«Το απόγευμα της Πέμπτης αναφέρθηκε ένοπλη σύγκρουση μεταξύ ομάδων διακινητών παράνομων μεταναστών. Η αστυνομία αντέδρασε άμεσα. Έξι άτομα μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο με τραύματα. Βρίσκονται υπό αστυνομική επιτήρηση».

 «Η αστυνομία λαμβάνει εντατικά μέτρα για να βρει τους δράστες του εγκλήματος», είπε ο Βασίλιεβιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται κυρίως για πολίτες του Αφγανιστάν και του Μαρόκου.

Οι περισσότεροι μετανάστες βρίσκονται στη συνοριακή ζώνη στο έδαφος των αστυνομικών διοικήσεων των Subotica, Kikinda, Sombor, Vranje, Pirot, αλλά υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Την επόμενη περίοδο, λέει ο Βασίλιεβιτς, δεν αναμένεται μεγαλύτερη εισροή μεταναστών, η οποία είναι σημαντικά μεγαλύτερη φέτος σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αναφέρει το Tanjug.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr