140 Ουκρανοί αιχμάλωτοι απελευθερώθηκαν από τους Ρώσους


Δεκέμβριος 31, 2022. Ελλάδα.

 140 στρατιώτες επέστρεψαν στην Ουκρανία στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Αυτό ανακοίνωσε στο Telegram ο επικεφαλής του γραφείου του προέδρου,  Αντρίι Γιέρμακ, αναφέρει η Ukrinform.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για την απελευθέρωση των Ρώσων αιχμαλώτων και τα ουκρανικά για την απελευθέρωση των Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου, δίχως να επικαλούνται τις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν  καθώς και τους αιχμαλώτους της άλλης πλευράς.

 «Για την Πρωτοχρονιά, όχι μόνο αποκρούουμε τις εχθρικές επιθέσεις με πυραύλους, αλλά και επιστρέφουμε τον λαό μας. Αυτή είναι μια άλλη μεγάλη ανταλλαγή που μπορέσαμε να κάνουμε - 140 άτομα επιστρέφουν σπίτι τους», έγραψε ο Γιέρμακ.

 

Ανάμεσά τους υπάρχουν τραυματίες, καθώς και υπερασπιστές της Μαριούπολης, του Φιδονησιού, εθελοντές, πατέρες και γιοι που βρίσκονταν σε αιχμαλωσία, καθώς και στρατιώτες από την περιοχή Μπαχμούτ.

Μεταξύ των αιχμαλώτων που απελευθερώθηκαν, συγκεκριμένα, είναι 82 στρατιώτες από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, 15 από τις Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας, 22 από την Εθνική Φρουρά, 11 από το Πολεμικό Ναυτικό και 10 συνοριοφύλακες.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr