Τουρκία: Προεκλογική παροχή Ερντογάν για πάνω από 2 εκατομμύρια Τούρκους


Δεκέμβριος 29, 2022. Ελλάδα.

Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατάργησε την Τετάρτη το απαιτούμενο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης σε μια κίνηση που επιτρέπει σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια εργαζόμενους να συνταξιοδοτηθούν αμέσως, έξι μήνες πριν από τις εκλογές. 

Το κυβερνών Κόμμα AKP του Ερντογάν πίεσε για μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού την περασμένη εβδομάδα ως μέρος μιας εκστρατείας για να κερδίσει ξανά την υποστήριξη που διαβρώθηκε από τον πληθωρισμό, την πτώση της λίρας και την απότομη πτώση του βιοτικού επιπέδου.

Προηγουμένως, η ηλικία συνταξιοδότησης ήταν 58 για τις γυναίκες και 60 για τους άνδρες.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο Ερντογάν είπε ότι το ετήσιο κόστος του συνταξιοδοτικού νόμου (EYT) για το κράτος θα είναι 26 δισεκατομμύρια TL.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 13,9 εκατομμύρια συνταξιούχοι στην Τουρκία.

Εργατικές ομάδες είχαν διαμαρτυρηθεί για την ελάχιστη απαίτηση ηλικίας εδώ και αρκετά χρόνια, ζητώντας αντ 'αυτού να απαιτείται από τους εργαζόμενους να συμπληρώσουν μόνο έναν υποχρεωτικό αριθμό εργάσιμων ημερών για να συνταξιοδοτηθούν. Η κίνηση θεωρείται ότι δίνει ώθηση στον Ερντογάν ενόψει των κρίσιμων εκλογών του Ιουνίου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr