Πρόεδρος Βουλής Σκοπίων: Θα πάμε σε εκλογές την άνοιξη για τις συνταγματικές αλλαγές


Δεκέμβριος 29, 2022. Ελλάδα.

Σκόπια.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι σε συνάντηση με δημοσιογράφους για τελευταία φορά φέτος τόνισε ότι ο ίδιος ως πρόεδρος της επιτροπής για τις συνταγματικές αλλαγές (που θα καθορίζουν και την απαίτηση της Βουλγαρίας για τη  βουλγαρική μειονότητα) είναι έτοιμος μόλις λάβει την πρόταση να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία.

Μίλησε ωστόσο για πρόωρες εκλογές την άνοιξη προκειμένου να γίνουν οι συνταγματικές τροποποιήσεις, επισημαίνοντας ότι σε αυτές θα πρέπει να επικρατήσει το συμφέρον του κράτους.

Όπως είπε, ο πρωθυπουργός και η αντιπολίτευση έχουν δηλώσει δημόσια ότι με την παρούσα Συνέλευση δεν υπάρχει επαρκής πλειοψηφία και ότι προς στιγμήν γίνονται συζητήσεις με όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου.

Δεν μπόρεσε να καθορίσει πόσο θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις,  γιατί ο ίδιος δεν διεξάγει διαπραγματεύσεις με τους βουλευτές για αυτό το θέμα.

«Δεν είναι δική μου ευθύνη να κάνω αυτές τις συνομιλίες με τους βουλευτές», είπε ο Τζαφέρι.

Για το θέμα των πρόωρων εκλογών για τις συνταγματικές τροποποιήσεις, ο Πρόεδρος της Βουλής πιστεύει ότι η πρώτη αξιολόγηση αυτού πρέπει να γίνει από τη σκοπιά του αν είναι υπέρ της πορείας του κράτους προς την ΕΕ και αν είναι υπέρ των συμφερόντων των πολιτών.

«Το συμφέρον της διαδικασίας είναι να γίνουν οι αλλαγές, να ανοίξει ο δρόμος και να εργαστούμε εντός ορισμένου χρονικού ορίου για να εκπληρώσουμε όσα πρέπει να εκπληρώσουμε το συντομότερο δυνατό για να γίνουμε πλήρες μέλος της Ε.Ε.

Δεν χρειαζόμαστε άλλο παράδειγμα, το δικό μας παράδειγμα, την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Όλοι γνωρίζουμε τις αντιλήψεις πριν και μετά την ένταξη στο ΝΑΤΟ στο πλαίσιο των γεωπολιτικών εξελίξεων. Σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να τους λάβουμε υπόψη για να ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία το συντομότερο δυνατό, εννοώ όλους εμάς, το κράτος και τους πολίτες, λέει ο Τζαφέρι.

ΜΜΕ Σκοπίων

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr