Ρουμανία: Κινητοποίηση ειδικών δυνάμεων -Θαλάσσια νάρκη εντοπίστηκε στις ακτές της


Δεκέμβριος 11, 2022. Ελλάδα.

Το ναυτικό της Ρουμανίας πραγματοποίησε ελεγχόμενη έκρηξη το Σάββατο σε θαλάσσια νάρκη που είχε μετακινηθεί κοντά στις ακτές της χώρας.

Θαλάσσιες νάρκες άρχισαν να επιπλέουν στη Μαύρη Θάλασσα μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, και ρουμανικές, βουλγαρικές και τουρκικές στρατιωτικές ομάδες κατάδυσης απενεργοποίησαν όσους κινούνταν στα ύδατά τους, γράφει το Reuters.

Το υπουργείο ανέφερε ότι το ναυτικό ειδοποιήθηκε από τουρκικό φορτηγό πλοίο για νάρκη που παρασύρεται περίπου 2,5 ναυτικά μίλια (4,6 χλμ.) βόρεια του ρουμανικού λιμανιού Κωνστάντζα της Μαύρης Θάλασσας.

 Η Μαύρη Θάλασσα είναι ζωτικής σημασίας για τη ναυτιλία σιτηρών, πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου. Τα νερά της μοιράζονται η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Γεωργία και η Τουρκία, καθώς και η Ουκρανία και η Ρωσία.

Η νάρκη που εξουδετερώθηκε το Σάββατο ήταν η τέταρτη που αντιμετώπισε ο ρουμανικός στρατός από τον Μάρτιο.

 Από την έναρξη του πολέμου, η Τουρκία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Ουκρανία έχουν καταστρέψει περίπου 40 νάρκες στα δυτικά ύδατα του Εύξεινου Πόντου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr