Σικελία: Συνετρίβη Eurofighter- αναζητείται ο πιλότος


Δεκέμβριος 13, 2022. Ελλάδα.

 

Ένα Eurofighter από την 37η πτέρυγα που σταθμεύει στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Trapani Birgi συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο. Το στρατιωτικό αεροπλάνο επέστρεφε από πτήση. Στο σημείο βρίσκονται διασώστες και αστυνομικοί. 

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα είχε φτάσει στο σύστημα προειδοποίησης για την «εκτίναξη», δηλαδή την εκτόξευση, ώστε να εντοπιστεί το σημείο όπου θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε εκτοξευθεί ο πιλότος.

Το ιταλικό πολεμικό αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή Ponte Granatello, περίπου τρία χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Birgi. 

Είναι ένα μονοθέσιο αεροσκάφος που η Ιταλική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί ως ιταλικό αμυντικό εργαλείο. Στο αεροσκάφος επέβαινε λοιπόν μόνο ένα άτομο και δεν είναι ακόμη γνωστό, λαμβάνοντας υπόψη το σκοτάδι και τις δυσκολίες της έρευνας, αν ο πιλότος κατάφερε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος ή βρίσκεται στα συντρίμμια.

La Sicilia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr