Οι δορυφόροι Albania 1 και Albania 2 εκτοξεύτηκαν στο διάστημα- Ράμα: Το είπαμε το κάναμε!


Ιανουάριος 3, 2023. Ελλάδα.

Όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, οι δύο δορυφόροι Αλβανία 1 και Αλβανία 2 εκτοξεύτηκαν σε τροχιά στις αρχές του τρέχοντος έτους. 

Σύμφωνα με τον Έντι Ράμα, ο πύραυλος Falcon 9 εκτοξεύτηκε από το «Cape Canaveral» της Φλόριντα, την κοινή αποστολή του SpaceX Transporter 6, που μεταφέρει τους δορυφόρους Albania 1 και Albania 2 στο διάστημα.

Ο αρχηγός της κυβέρνησης δημοσίευσε επίσης εικόνες από την εκτόξευση των δύο δορυφόρων.

«Και αυτό, ειπώθηκε, έγινε! Ο πύραυλος Falcon 9 μόλις εκτοξεύτηκε από το Cape Canaveral της Φλόριντα, την κοινή αποστολή του SpaceX Transporter 6, που μεταφέρει επίσης τους δορυφόρους μας, Albania 1 και Albania 2, στο διάστημα», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Τον Οκτώβριο του 2021, ο  Ράμα εξέπληξε πολλούς όταν είπε ότι η Αλβανία θα στείλει δύο δορυφόρους σε τροχιά. Διευκρίνισε ότι οι δορυφόροι και τα ευφυή drones θα βοηθήσουν στον πλήρη έλεγχο ολόκληρης της επικράτειας της χώρας και ότι η Αλβανία δεν θα τα έχει για στρατιωτικές επιθέσεις ή για έρευνα στον Άρη, αλλά θα χρησιμοποιηθούν και για πολιτικές υποθέσεις της χώρας.

Οι 2 δορυφόροι θα κοστίσουν στο αλβανικό κράτος 6 εκατομμύρια δολάρια για μια περίοδο 3 ετών. Η συμφωνία  για την εγκατάσταση δορυφόρων μεταξύ της Εθνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας και του Χειριστή «Satellogic USA Inc» υπεγράφη στις 29 Σεπτεμβρίου. 

Μερικά από τα οφέλη για κάθε τομέα από τη Δορυφορική Υπηρεσία


-Η Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας θα λάβει πληροφορίες για κατολισθήσεις, την κίνηση κατασκευών ιδιαίτερης σημασίας όπως: φράγματα, γέφυρες, στάθμη νερού σε λίμνες, λεκάνες, ποτάμια, τον αριθμό των κτιρίων που κατέρρευσαν σε περιοχή από πλημμύρες, εκτάσεις καμένων περιοχών, πυκνότητα πληθυσμού, αποκλεισμένοι δρόμοι, περιοχές καλυμμένες από χιόνι, πάχος χιονιού.


-Ενημέρωση για θαλάσσια αλιεία, έλεγχος υδάτων όπου διαπιστώνονται παραβάσεις
νόμων

- Παρακολούθηση δικτύου αρδευτικών και αποστραγγιστικών καναλιών, υδάτινων καναλιών ειδικά σε καταστάσεις με έντονες βροχοπτώσεις


- Πληροφορίες για την ποιότητα των παράκτιων υδάτων καθώς και για τη διάβρωση των ακτών σε συνάρτηση με την προστασία της παράκτιας περιοχής και την απογραφή της.


-Ευρεία χρήση στο στρατιωτικό πεδίο, με drones «Puma» για έλεγχο πυρκαγιάς


-Η Κρατική Αστυνομία θα μπορεί να λάβει πληροφορίες για την καλλιέργεια ναρκωτικών φυτών, την παράνομη χρήση ή κοπή δασών, το παράνομο κυνήγι, υπερχειλίσεις ποταμών, παράνομη εκμετάλλευση φυσικών πόρων σε προστατευόμενες περιοχές, παράνομη διέλευση σε συνοριακά σημεία.

Shqiptarja

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr