Ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών: Η Ρωσία προσπαθεί να δημιουργήσει στρατό δύο εκατομμυρίων


Ιανουάριος 13, 2023. Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας, η Ρωσία προετοιμάζεται για μια νέα επιστράτευση και προσπαθεί να δημιουργήσει στρατό δύο εκατομμυρίων.

Η Στρατιωτική  Διοίκηση της Πόλης του Κιέβου( KMVA)  δεν αποκλείει η ρωσική ηγεσία να ανακοινώσει νέο κύμα επιστράτευσης τις επόμενες ημέρες. Άλλοι 500.000 Ρώσοι θα εισέλθουν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, κάτι που θα επιτρέψει στη χώρα να δημιουργήσει στρατηγικές εφεδρείες.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πληροφορίες, η κλίμακα των μέτρων κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκαν από την επιτιθέμενη χώρα δείχνουν τα σχέδια της ηγεσίας της να δημιουργήσει έναν στρατό περίπου 2 εκατομμυρίων στρατιωτών.

Ο επικεφαλής της KMVA, Σεργκέι Πόπκο, δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας δεν αποκλείει προσπάθειες για νέο κύμα εχθρικής επίθεσης.

Ήδη, 150 χιλιάδες Ρώσοι εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα, ενώ από τις 16 Ιανουαρίου ξεκινούν κοινές αεροτακτικές ασκήσεις Ρωσίας και Λευκορωσία στο λευκορωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με τον Πόπκα, αυτές οι ασκήσεις δεν πρέπει να εκληφθούν ως άμεση απειλή νέας επίθεσης στο Κίεβο ή συγκεντρωμένων πυραύλων στην πρωτεύουσα.


Українська pravda, pan.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr