Σέρβος υπουργός: Τι θα γινόταν αν και εμείς καταργούσαμε τα σύνορα με την Δημοκρατία Σέρπσκα;



 Δεκέμβριος 30, 2018. 17:36

Βελιγράδι.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού της Ασφάλειας και υπουργός Εσωτερικών, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Γραφείου, ότι «η ανακοίνωση της κατάργησης των συνόρων μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας, θέτει σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα και τα δικαιώματα των Σέρβων στο νότιο τμήμα της επαρχίας μας».


Ο υπουργός είπε ότι η κατάργηση των συνόρων Αλβανίας- Κοσόβου έρχεται σε αντίθεση με το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 1244 και ότι όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του τμήματος της περιοχής αυτής, αλλά και τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής, όπως αναφέρει το σερβικό πρακτορείο Tanjug.


«Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει επαρκής απάντηση από τη διεθνή κοινότητα. Η Δημοκρατία της Σερβίας με σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο όπως απαιτείται από την Ευρώπη και τον κόσμο, θα αντιδράσει για να μην τεθεί περαιτέρωσε κίνδυνο η σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», είπε ο Στεφάνοβιτς.


Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: Αν ενεργούσαμε και εμείς με τον ίδιο τρόπο, τότε θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο με τη Δημοκρατία Σέρπσκα.


«Τότε θα βλέπαμε πως θα αντιδρούσε η διεθνής κοινότητα. Δεν μπορούμε να φαντασθούμε ότι θα σιωπούσαν όλοι. Για αυτό ακριβώς προειδοποιούμε ότι η συμπεριφορά αυτή είναι αντίθετη με το ψήφισμα 1244, το διεθνές δίκαιο και ότι γίνεται προσπάθεια υπονόμευσης της περιφερειακής σταθερότητας», είπε.


Ο Στεφάνοβιτς μετά τη συνάντηση του Γραφείου Συντονισμού  των Υπηρεσιών Ασφαλείας, κατά την οποία συζητήθηκε η σημερινή κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, δήλωσε ότι θα ενισχυθεί η καταπολέμηση των ξένων μυστικών υπηρεσιών που δρουν στο έδαφος της Σερβίας.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr