Ξαφνική αλλαγή σε ρωσικό Navtex στην Αζοφική- Σε ναυτικό αποκλεισμό η Ουκρανία;

 


Φεβρουάριος 11, 2022. Ελλάδα.

Η Ρωσία ακύρωσε ξαφνικά ένα προγραμματισμένο κλείσιμο της Αζοφικής Θάλασσας, λόγω ναυτικών ασκήσεων, οι οποίες έγιναν γνωστές την προηγούμενη μέρα.

Αυτό ανακοίνωσε ο αρχισυντάκτης της πύλης BlackSeaNews, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Στρατηγικής Έρευνας Μαύρης Θάλασσας Αντρέι Κλιμένκο.

«Στις 16:43 στις 10 Φεβρουαρίου 2022, το Τμήμα Ναυσιπλοΐας και Ωκεανογραφίας του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε την ακύρωση του αποκλεισμού της περιοχής της Αζοφικής Θάλασσας βόρεια του στενού του Κερτς, έγραψε ο Κλιμένκο στη σελίδα του στο Facebook.

Κατά τη γνώμη του, αυτό θα μπορούσε να συμβεί επειδή δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί, διπλωμάτες και ηγέτες της ουκρανικής ναυτιλιακής επιχείρησης δημιούργησαν άνευ προηγουμένου πίεση για αυτό το πρόβλημα κυριολεκτικά εν μία νυκτί.

Επίσης, ο ειδικός δεν αποκλείει ότι η απόφαση της ρωσικής πλευράς θα μπορούσε να έχει επηρεαστεί από την υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Ελίζαμπεθ Τρας, η οποία συναντήθηκε την προηγούμενη μέρα στη Μόσχα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Σε αποκλεισμό η Ουκρανία;

Αλλά την ίδια στιγμή, ο Κλιμένκο πρότεινε ότι, στην πραγματικότητα, «η Ρωσία προετοιμάζει μια νέα κατάσταση». Διευκρίνισε επίσης ότι δεν υπάρχουν αλλαγές σχετικά με το «μπλόκο» της Μαύρης Θάλασσας.

Παράλληλα, η Διοίκηση Θαλάσσιων Λιμένων της Ουκρανίας (USPA) εξήγησε ότι σε περίπτωση που η Ρωσική Ομοσπονδία αποκλείσει ορισμένες περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, οι λεγόμενες συνιστώμενες διαδρομές για τα πλοία προς τα λιμάνια της Ουκρανίας θα κλείσουν. 

Από αυτή την άποψη, η κίνηση των πλοίων από τις προτεινόμενες διαδρομές προς τα λιμάνια της Ουκρανίας στην Αζοφική Θάλασσα θα αποκλειστεί για ολόκληρη την περίοδο αυτών των γεγονότων.

odessa-life.od.ua

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr