Παράνομο το σύμβολο «Ζ» του ρωσικού στρατού που χρησιμοποιεί στην Ουκρανία…


Φωτογραφία από τη ‘Stern.de

Μάρτιος 30, 2022. Ελλάδα.

Η Ουκρανία κάλεσε τα κράτη να ποινικοποιήσουν τη χρήση του συμβόλου «Ζ», το οποίο θεωρείται ως υποστήριξη στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Αρχικά χρησιμοποιήθηκε στα ρωσικά τανκς που εισέρχονταν στην Ουκρανία, το γράμμα «Z»  σημαίνει «za pobedu» (για τη νίκη) και υιοθετήθηκε από τους Ρώσους ως ένδειξη έγκρισης για την εισβολή.

Τρία γερμανικά κρατίδια - το Βερολίνο, η Βαυαρία και η Κάτω Σαξονία - έχουν ανακοινώσει ότι όποιος χρησιμοποιεί το σύμβολο για να προωθήσει τον πόλεμο μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών έχει προειδοποιήσει ότι όσοι εισάγουν το σύμβολο για να «υποστηρίξουν» την κατοχή «θα μπορούσαν να εκδιωχθούν».

Σύμφωνα με τη γερμανική ιστοσελίδα «Stern.de»:

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας Μπόρις Πιστόριους (SPD) εξήγησε ότι όποιος χρησιμοποιεί το σύμβολο "Ζ" για να εκφράσει δημόσια την έγκριση του επιθετικού πολέμου του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν κατά της Ουκρανίας πρέπει να περιμένει ποινικές συνέπειες στην Κάτω Σαξονία. 

«Μου είναι απολύτως ακατανόητο πώς το στυλιζαρισμένο «Ζ» μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και εδώ για να συγχωρέσει αυτά τα εγκλήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο  υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντιμίτρι Κουλέμπα κάλεσε και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας.

«Ζ» σημαίνει ρωσικά εγκλήματα πολέμου, βομβαρδισμούς πόλεων, χιλιάδες Ουκρανούς  που σκοτώθηκαν. «Η δημόσια υποστήριξη για αυτή τη βαρβαρότητα πρέπει να σταματήσει», ανέφερε ο Κουλέμπα σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το σύμβολο έχει εμφανιστεί σε πολλά κτίρια στη Γερμανία, καθώς και σε μπλουζάκια, σημαίες και αυτοκίνητα. Αυτό το σύμβολο έχει παρατηρηθεί και σε άλλες πολιτείες. Η Λιθουανία είναι μεταξύ των κρατών που εξετάζουν το ενδεχόμενο απαγόρευσης της χρήσης του συμβόλου. Εάν εγκριθεί, όσοι το βλέπουν μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο 500 ευρώ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr