«Η Μοσάντ και η CIA έδωσαν πληροφορίες για Ρώσους κατασκόπους στην Ουκρανία»

 


Ιούλιος 25, 2022. Ελλάδα.

Ο Ατίλα Σομφάλβι, δημοσιογράφος της πύλης Ynet και του ραδιοφωνικού σταθμού 90FM, δημοσίευσε  πληροφορίες που έλαβε από μια ισραηλινή πηγή «εξοικειωμένη με το τι συμβαίνει στο Κίεβο». 

Ο Σομφάλβι ισχυρίζεται ότι η ισραηλινή εξωτερική υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες συμμετείχαν ενεργά στην επιχείρηση των Δυνάμεων Ασφαλείας της Ουκρανίας- SBU  και βοήθησαν στον εντοπισμό Ρώσων «τυφλοπόντικων» που εμπλέκονταν σε ανατρεπτικές και κατασκοπευτικές δραστηριότητες στην Ουκρανία.

Ο Σομφάλβι δεν διευκρίνισε για τι είδους γεγονότα μιλούσε και πόσο κοντά ήταν η πηγή του με την SBU ή τη Μοσάντ.

 Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας  Βολοντίμιρ Ζελένσκι  απέλυσε  τον επικεφαλής της SBU  Ιβάν Μπακάνοφ και τη γενική εισαγγελέα Ειρήνα Βενεντίκτοβα, μαζί με αυτούς και έναν τεράστιο αριθμό υπαλλήλων και των δύο τμημάτων που de facto εργάστηκαν για τη Ρωσία και ενάντια στα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

Λίγο αργότερα, ο Ζελένσκι απέλυσε τον αναπληρωτή επικεφαλής της SBU  Βολοντίμιρ Γκορμπένκο, καθώς και πέντε περιφερειακούς επικεφαλής του Τμήματος: στις περιοχές Sumy, Dnipropetrovsk, Zhytomyr, Zakarpattia και Poltava.

ghall.com.ua

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr