Χεζμπολάχ: Το κόμμα δεν έχει ανάμιξη με το μαχαίρωμα του Σαλμάν Ρούσντι


Αύγουστος 13, 2022. Ελλάδα.

Ένας αξιωματούχος της Χεζμπολάχ διέψευσε ότι το κόμμα είχε πληροφορίες για τον κατηγορούμενο με καταγωγή από το Λίβανο, ο οποίος μαχαίρωσε τον Βρετανό μυθιστοριογράφο Σαλμάν Ρούσντι, συγγραφέα του «The Satanic Verses», την Παρασκευή.

Όταν ρωτήθηκε από το CNN εάν η Χεζμπολάχ είχε πληροφορίες σχετικά με τον κατηγορούμενο που μαχαίρωσε τον Σαλμάν Ρούσντι, αξιωματούχος της Χεζμπολάχ που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας είπε: «Δεν γνωρίζουμε τίποτα για αυτό το θέμα εκτός από όσα αναφέρθηκαν στα μέσα ενημέρωσης και επομένως έχουμε κανένα σχόλιο».

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον άνδρα», είπε, αναφερόμενος στον ύποπτο Χάντι Ματάρ.

Τα λιβανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ματάρ είναι Λιβανέζος πολίτης που έχει δικαίωμα ψήφου στη χώρα. 

Το CNN δεν μπόρεσε να το επαληθεύσει ανεξάρτητα. Δεν είναι ξεκάθαρο αν έχει πάει ποτέ στον Λίβανο.

Ο Ρούσντι είχε προγραμματιστεί να μιλήσει σε μια σειρά διαλέξεων στο Ινστιτούτο Chautauqua, 70 μίλια νότια του Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Μάρτυρες είπαν ότι ένας άνδρας ανέβηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και άρχισε να γρονθοκοπεί και να μαχαιρώνει τον συγγραφέα.

Μια μάρτυρας είπε στο CNN ότι μέτρησε 7 έως 10 τραύματα από μαχαίρι πριν τραπεί σε φυγή, φοβούμενη για τη ζωή της. Ο Ρούσντι έφερε τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό και την κοιλιά, σύμφωνα με το NYPD, και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής.

Ο ύποπτος συνελήφθη γρήγορα και η αστυνομία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης τον αναγνώρισε ως τον 24χρονο Χάντι Ματάρ.

arabic.cnn.com

- -

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr