«Βουλγαρικό Ινστιτούτο ‘εισβάλει’ προκλητικά στα Σκόπια»


Αύγουστος 15, 2022. Ελλάδα.

Σκόπια.

«Βουλγαρική σημαία τοποθετήθηκε στο μνημείο του Γκότσε Ντέλτσεφ στο πάρκο της πόλης των Σκοπίων την Παρασκευή από ακτιβιστές του βουλγαρικού «Μακεδονικού Ιδρύματος» με έδρα τη Σόφια, οι οποίοι ανακοίνωσαν στο Facebook ότι έρχονταν στη Βόρεια Μακεδονία για να καθαρίσουν πολλά μνημεία αυτή την εβδομάδα»,  δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Nova Macedonija» με τίτλο

«Βουλγαρική σημαία στο μνημείο του Γκότσε Ντέλτσεφ στα Σκόπια στη νέα πρόκληση Βούλγαρων ακτιβιστών»

Η εφημερίδα γράφει: «Το ‘Ίδρυμα Μακεδονία’ καθάρισε ξανά το μνημείο του Γκότσε Ντέλτσεφ στα Σκόπια». – αναφέρεται στη σελίδα του ιδρύματος στο Facebook. 

Ο πρόεδρος του ιδρύματος Βίκτορ Στογιάνοφ, ο οποίος πρόσφατα είπε στα βουλγαρικά ΜΜΕ ότι του απαγορεύτηκε η είσοδος στη Βόρεια Μακεδονία, μέσω του προφίλ του στο Facebook, καλεί για συμμετοχή στις νέες δράσεις στη χώρα, για τις οποίες συνήθως ενημερώνει»

Το «Ίδρυμα Μακεδονία» αναζητά εθελοντές, που μπορούν να ταξιδέψουν στα Σκόπια από 15 έως 18 Αυγούστου. Για τις 19, 20 και 21 Αυγούστου σχεδιάζουμε αρκετές πρωτοβουλίες και αρκετές ομάδες μας θα ταξιδέψουν στη Βόρειο Μακεδονία», λέει η έκκληση στη σελίδα του «Ιδρύματος Μακεδονία»» στο Facebook, όπου προστίθεται: «Ε, Σκόπια, Σκόπια... δεν έχετε δει τίποτα ακόμα».

Το «Ίδρυμα Μακεδονία» υποστήριξε πριν από λίγους μήνες ότι κόλλησε 10.000 αυτοκόλλητα στα Σκόπια, στα οποία έγραφε ότι «Οι ‘Μακεδόνες’ είναι ένα έθνος με τους Βούλγαρους». 

Η σελίδα του  «Ιδρύματος Μακεδονία» στο Facebook αναφέρει ότι είναι ένας πολιτιστικός και εκπαιδευτικός οργανισμός που δημιουργήθηκε από Βούλγαρους από τη Βουλγαρία, τη Μακεδονία και τον κόσμο, με έναν στόχο: ο πληθυσμός της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας να γίνουν μια κοινωνία σε δύο χώρες».

Nova Makedonija

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr