Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Οι Ρουμάνοι αγοράζουν τουρκικά drones Bayraktar


Σεπτέμβριος 2, 2022. Ελλάδα.

Τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας υπέβαλε αίτημα στο κοινοβούλιο για την αγορά 18 μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar.

Στις ειδήσεις, τονίζοντας ότι απαιτείται η έγκριση της βουλής αφού πρόκειται για αγορά περίπου 300 εκατ. ευρώ, αναφέρθηκε ότι εάν δοθεί η έγκριση, θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Το τούρκικο δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar είχε γίνει «θρύλος» στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Εν τω μεταξύ, στη δήλωση του υπουργείου Άμυνας της Ρουμανίας, σημειώθηκε ότι η αξία των 18 μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar είναι περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια, ενώ θα αγοραστούν επίσης πακέτα υποστήριξης υλικοτεχνικής υποστήριξης, ειδική εκπαίδευση και εξοπλισμός εκπαίδευσης.

Στην αναφορά που κατέθεσε το Υπουργείο Άμυνας στη ρουμανική Βουλή, ανέφερε ότι με την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 στοχεύει στην υλοποίηση των στόχων ικανότητας που έχουν δοθεί στη Ρουμανία στη διαδικασία αμυντικού σχεδιασμού του ΝΑΤΟ και ότι το πρόγραμμα θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της μεταμόρφωσης του ρουμανικού στρατού έως το 2040.

Ajans Haber

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr