Ο Ερντογάν ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός εκ των ηγετών του ISIS στην Κωνσταντινούπολη


Σεπτέμβριος 9, 2022. Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από την επίσκεψη στα Βαλκάνια, ο Πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας, το Αστυνομικό Τμήμα της Κωνσταντινούπολης και η Προεδρία της MIT πραγματοποίησαν μια σημαντική επιχείρηση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh (ISIS) και ότι «Αμπού Ζεΐντ ή Μάστερ Ζεΐντ», ένα από τα

σημαντικότερα ανώτερα στελέχη του Daesh, με την κωδική ονομασία Bashar Hattab Ghazal Al Sumaidai συνελήφθη στην Τουρκία.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος αυτός ο τρομοκράτης ήταν ένα από τα σημαντικότερα ανώτερα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh μετά τη δολοφονία του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι και του επόμενου ηγέτη του Αμπντουλάχ Καρντάς.

«Οι διεθνείς εκθέσεις και η Έκθεση Ασφαλείας του ΟΗΕ περιείχαν επίσης πληροφορίες ότι αυτός ο τρομοκράτης ήταν ένα από τα ανώτερα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh. Στην ανάκρισή του υπάρχουν δικές του δηλώσεις ότι ήταν λεγόμενος καδής εντός της οργάνωσης, του λεγόμενου υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι διασυνδέσεις αυτού του τρομοκράτη στη Συρία και την Κωνσταντινούπολη  παρακολουθούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα και ελήφθησαν πληροφορίες ότι θα έμπαινε παράνομα στην Τουρκία. 

Και αυτός ο τρομοκράτης πιάστηκε από την επιτυχημένη επιχείρηση των Πληροφοριών Ασφαλείας, της MIT και της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης. Οι μονάδες ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης διαπίστωσαν ότι ο τρομοκράτης χρησιμοποίησε πλαστό δελτίο ταυτότητας και είχε μεταμφιεστεί.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν ενημέρωσε ότι ο συλληφθείς τρομοκράτης του Daesh μεταφέρθηκε στις δικαστικές αρχές κατόπιν εντολής της Γενικής Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης μετά την ανάκριση από τη Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών  και του Αστυνομικού Τμήματος της Κωνσταντινούπολης.

Haber Turk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr