Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Επίθεση του Ιράν στο Κυβερνείο στο Ερμπίλ του Ιράκ- Οι Αμερικανοί κατέρριψαν ιρανικό UAV


Φωτό basnews.com

Σεπτέμβριος 28, 2022. Ελλάδα.

Απρόκλητη επίθεση του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στο κυβερνείο του Ερμπίλ στο Ιράκ αναφέρει η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ - CENTCOM.

Η CENTCOM αναφερόμενη στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου, το πρωί αναφέρει ότι κανένας Αμερικανός δεν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε και δεν σημειώθηκαν  ζημιές στον αμερικανικό εξοπλισμό.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στις 2:10 μ.μ κατέρριψαν ιρανικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα που κατευθύνονταν στο Ερμπίλ και έδειχνε απειλητικό για τις δυνάμεις της CENTCOM στην περιοχή.

«Το προσωπικό της CENTCOM επιχειρεί στο Ιράκ μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης του Ιράκ για να συμβουλεύσει, να βοηθήσει και να επιτρέψει σε συνεργαζόμενες δυνάμεις να διασφαλίσουν τη διαρκή ήττα του ISIS», σημειώνεται χαρακτηριστικά.


Statement regarding Islamic Revolutionary Guard Corps’ unprovoked attack in Iraq’s Erbil Governorate centcom.mil/MEDIA/STATEMEN
Εικόνα

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr