Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βουλγαρίας ξεκίνησε έρευνα για βουλγαρική ανάμειξη στην έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας


«Ρωσία: Το φορτηγό που ανατίναξε τη γέφυρα της Κριμαίας έφυγε από το Μπουργκάς», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα

Οκτώβριος 10, 2022. Ελλάδα.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Γκάλαμπ Ντόνεφ, διέταξε επείγουσα έρευνα μετά την ανακοίνωση της πληροφορίας ότι ένα φορτηγό φορτωμένο με εκρηκτικά από τη Βουλγαρία ανατινάχθηκε στη γέφυρα στην Κριμαία το Σάββατο, δήλωσε ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Άντον Κούτεφ.

Σύμφωνα με τον Κούτεφ, η μεταβατική κυβέρνηση ζήτησε πληροφορίες από τις υπηρεσίες ασφαλείας για το φορτηγό που εξερράγη στη γέφυρα στην Κριμαία. 

Ελέγχους,  όπως  είπε, διενεργεί η Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας και το Υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

«Ποια θα είναι τα αποτελέσματα μένει να φανεί», είπε ο Κούτεφ.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας  Γιορντάν Μποζίλοφ απέρριψε την ύπαρξη βουλγαρικής σχέσης με αυτό που  συνέβη  στη γέφυρα στην Κριμαία το Σάββατο και το χαρακτήρισε ως υβριδικό πόλεμο κατά των βουλγαρικών αρχών.

Δεν υπάρχει βουλγαρικό ίχνος.  Είναι μπλόφα! για να  συμπεριλάβει  τη Βουλγαρία και το ΝΑΤΟ στο αφήγημα, έγραψε επίσης στο Facebook ότι η προπαγάνδα στο Κρεμλίνο συμπεριλαμβάνει και το ΝΑΤΟ στο αφήγημά της.

Το φορτηγό που ανατίναξε τη γέφυρα της Κριμαίας  αφού "φορτώθηκε"  μεταφέρθηκε με πλοίο από το λιμάνι του Μπουργκάς της Βουλγαρίας, στη Γεωργία. Αυτό υποστηρίζει η ρωσική έρευνα.

Ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής, Αλεξάντερ Κοτς, ανέφερε ότι δύο φορτηγά χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση για την ανατίναξη της γέφυρας της Κριμαίας. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το φορτίο αποτελούνταν από 22 παλέτες με αλουμινόχαρτο, 9 ρολά η κάθε μία, κάθε παλέτα ζύγιζε περίπου 1 τόνο. Τα εμπορεύματα έφθασαν δια θαλάσσης στο γεωργιανό λιμάνι Πότι από τη Βουλγαρία. 

Η παραγγελία έγινε στο όνομα ενός πολίτη της Ουκρανίας. Στη συνέχεια φορτώθηκε σε φορτηγό με ξένες πινακίδες και από το Πότι το φορτηγό έφυγε για την Αρμενία, όπου εκτελωνίστηκε σύμφωνα με τους κανόνες της τελωνειακής ένωσης, γράφει το βουλγαρικό OFFNews .

Μετά από αυτό, το φορτηγό επέστρεψε ξανά στη Γεωργία και από εκεί, μέσω της συνοριακής διέλευσης Verkhniy Lars, εισήλθε στο έδαφος της Ρωσίας. Το τελικό σημείο ήταν η πόλη Armavir, όπου οι παλέτες φορτώθηκαν εκ νέου σε άλλο φορτηγό και από εκεί στην Κριμαία.

 Ο Κοτς υποθέτει ότι η έκρηξη ήταν κατά κάποιον τρόπο ενσωματωμένη στους κυλίνδρους του φύλλου έτσι ώστε να μην ανιχνευθούν με εξέταση ακτίνων Χ. 

«Και αυτό έγινε στη Βουλγαρία, πράγμα που σημαίνει ότι εκτός από την Ουκρανία, θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και ξένες υπηρεσίες στην οργάνωση αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας».

24 Часа

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr