Ουκρανία: Ποιες πόλεις και περιοχές χτυπήθηκαν περισσότερο από τους Ρώσους


Οκτώβριος 10, 2022. Ελλάδα.

Κίεβο.

Ως αποτέλεσμα μιας πυραυλικής επίθεσης από Ρώσους στις 10 Οκτωβρίου σε εγκαταστάσεις υποδομής ζωτικής σημασίας σε οκτώ περιοχές της Ουκρανίας, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, ανέφερε η Κρατική Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Λβιβ, Ποτλτάβα, Σούμι και Τέρνοπιλ.

Στο Λβιβ, μετά τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις, περίπου το 90% της πόλης έμεινε χωρίς ρεύμα. Πάνω από το 80% των φωτεινών σηματοδοτών στο περιφερειακό κέντρο δεν λειτουργεί. Οι ρυθμιστικές αρχές εργάζονται σε μεγάλες διασταυρώσεις πόλεων.

Μετά την έναρξη του βομβαρδισμού, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης του Λβιβ (OVA) Μαξίμ Κοτζίτσκι ανέφερε στο Telegram για «χτύπημα στην περιοχή».

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος του Λβιβ, Αντρίι Σαντόβι, ανακοίνωσε την αναστολή όλων των εργασιών. Εξαιτίας αυτού, δεν υπάρχει παροχή ζεστού νερού στην πόλη. Χάρη στην εφεδρική παροχή ρεύματος, ήταν δυνατή η παροχή κρύου νερού. Επιπλέον, οι κάτοικοι του Λβιβ παραπονιούνται για δυσκολίες με την κινητή επικοινωνία.

«Λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος, η λειτουργία των σταθμών παροχής ρεύματος της πόλης έχει διακοπεί προσωρινά. Ως εκ τούτου, δεν παρέχεται ζεστό νερό αυτή τη στιγμή. Έχουν ξεκινήσει εφεδρικές γεννήτριες σε πολλά αντλιοστάσια για την αποκατάσταση της παροχής νερού στην πόλη», έγραψε ο Σαντόβι στο Facebook.

Οι Ρώσοι θέλουν να αποσυνδέσουν τον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhya από την Ουκρανία. Είναι δυνατόν και ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες;

Στην Κόνοτοπ της περιοχής Σούμι, μια «σοβαρή εγκατάσταση» στον ενεργειακό τομέα χτυπήθηκε από πυραυλικό πλήγμα, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, Ντμίτρο Ζιβίτσκι . Το Τέρνοπιλ  είναι μερικώς χωρίς ηλεκτρισμό και παροχή νερού, δήλωσε ο δήμαρχος  Σερχίι Νάνταλ.

Η επικεφαλής της περιφέρειας Ivano-Frankivsk, Σβιτλάνα Ονίστσουκ Onishchuk ανέφερε ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν κρίσιμες εγκαταστάσεις υποδομής στην περιοχή.

 Αργότερα, ο δήμαρχος του Χάλιτς, Όλεγκ Καντόρ, ανακοίνωσε τον βομβαρδισμό της περιοχής TPP Burshtynska, που συνδέει την Ουκρανία με την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία. Εξάγει ηλεκτρική ενέργεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το ρεύμα διακόπηκε στην περιοχή της περιοχής Chernihiv και της περιοχής Zhytomyr, όπου ορισμένοι καταναλωτές έχουν ήδη στραφεί σε εφεδρικές πηγές ενέργειας.

Οι κάτοικοι του Κιέβου αντιμετώπισαν επίσης διακοπές ρεύματος, δηλαδή κάτοικοι της Αριστερής Όχθης και της συνοικίας Ποντίλσκι. Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου, Κύριλο Τιμοσένκο, επιβεβαίωσε την επίθεση στο εργοστάσιο CHP στην περιοχή του Κιέβου.

Στο Χάρκοβο, οι Ρώσοι κατακτητές έπληξαν επίσης μια εγκατάσταση ενεργειακής υποδομής. Η πόλη είναι εντελώς χωρίς ρεύμα, δήλωσε ο δήμαρχος της Ιγκόρ Τερέχοφ. Το μετρό σταμάτησε στο Χάρκοβο.

Οι εργασίες αποκατάστασης στις εγκαταστάσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη. Υπόσχεται ότι θα ολοκληρωθούν στο άμεσο μέλλον.

Ουκρανική Πράβντα- epravda.com.ua

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr