Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Ιρανικές κυβερνοεπιθέσεις με κλοπές δεδομένων στο σύστημα της Αλβανικής Αστυνομίας


Οκτώβριος 3, 2021. Ελλάδα.

Η Κρατική Αστυνομία αντέδρασε μετά τη δημοσίευση Ιρανών χάκερ στο Telegram δεδομένα που ελήφθησαν από το σύστημα MEMEX της Αλβανικής Κρατικής Αστυνομίας, τα οποία περιέχουν δεδομένα για άτομα που είναι ύποπτα ή υπό έρευνα εγκληματικών πράξεων.

Η Κρατική Αστυνομία ανακοινώνει ότι, «μέχρι αυτές τις στιγμές, ευαίσθητα δεδομένα που διαχειρίζονται σε αυτό το σύστημα, τα οποία σχετίζονται με το αστυνομικό έργο, δεν έχουν επηρεαστεί ή καταστραφεί».

Ανακοίνωση της Αστυνομικής Αρχής

Από τις δηλώσεις που έγιναν σήμερα στα μέσα ενημέρωσης και τις αναφορές αυτών των δηλώσεων, σύμφωνα με τις οποίες ελήφθησαν δεδομένα από το σύστημα ΜΕΜΕΧ, διευκρινίζουμε την κοινή γνώμη ότι το σύστημα αυτό δεν επηρεάστηκε και ότι αυτά τα δεδομένα δεν έχουν καμία σχέση με τη βάση δεδομένων του Αστυνομικό σύστημα ΜΕΜΕΧ.

Η Κρατική Αστυνομία, σε στενή συνεργασία με εταίρους, ερευνά την προέλευση της διαρροής αυτών των στοιχείων και τονίζει ότι, σύμφωνα με την από 19.09.2022 εισαγγελική διάταξη, απαγορεύεται η δημοσίευση από τα οπτικοακουστικά μέσα, γραπτά, διαδικτυακά, στα κοινωνικά δικτύα ή με οποιαδήποτε μορφή δημοσίευσης ή μεταφοράς δεδομένων που δημοσιεύονται από τους συντάκτες αυτής της κυβερνοεπίθεσης κατά των ψηφιακών συστημάτων της Κρατικής Αστυνομίας.

Gazeta Shqiptare

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr