Πρόεδρος Σερβίας: Μας έγινε μια απαράδεκτη πρόταση για γρήγορη ένταξη στην ΕΕ


Οκτώβριος 8, 2022. Ελλάδα.

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι τα δυτικά κράτη πρόσφεραν στη χώρα του μια γρήγορη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπό τον όρο ότι το Βελιγράδι θα συμφωνήσει με την ένταξη της αυτοαποκαλούμενης δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου στα Ηνωμένα Έθνη, αναφέρει το RIA Novosti.

Αυτή την εβδομάδα, εκπρόσωποι της Γερμανίας και της Γαλλίας παρέδωσαν στις σερβικές αρχές ένα προσχέδιο εγγράφου που πρότεινε την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά ο Βούτσιτς απέρριψε την πρόταση. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Σερβίας, στο άμεσο μέλλον αναμένονται προσπάθειες να μπει η αυτοαποκαλούμενη δημοκρατία στο Συμβούλιο της Ευρώπης και στη συνέχεια να τεθεί το θέμα της ένταξής της στον ΟΗΕ.

«Η Σερβία το υποπτεύεται αυτό, το οποίο όμως δεν διευκρινίζεται, αλλά  λέγεται ότι θα λάβει μια γρήγορη είσοδο στην ΕΕ και πιθανώς σημαντικά οικονομικά οφέλη…

Απάντησα ότι είναι απαράδεκτο για τη Σερβία, σύμφωνα με το σύνταγμα της αλλά και όχι μόνο σύμφωνα με το σύνταγμα, το Κοσσυφοπέδιο να γίνει μέλος του ΟΗΕ», τόνισε ο Βούτσιτς.


The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr